Halden Ishall = fordel Comet, men ikke bare som du tror

Er man hockey-nørd så er man hockey-nørd…

Det er ikke til å unngå at vi som er bittelitt opptatt av hockey snakker sammen, også her på Hønefoss. Jeg la merke til noe sist gang Ringerike gjestet Halden Ishall, sjekket det med noen andre, som også hadde lagt merke til det og kan ikke annet enn å undre meg på om enda flere også har lagt merke til det samme.

Vi har jo pusset opp hallen her på Hønefoss etter alle kunstens regler, og nå også fått varme på kampdager, og har da fått med oss litt av hvert av regler for baneutforming. En av de tingene vi har fått er et “nøytralt rom” ved rødlinjen mellom de to lags spillerbokser på ca 4 meter, 2 meter på hver side av rød. Slik skal det være i henholdt til regel 9 punkt 4 om vi nørds har skjønt dette rett.

Ser du på bildet over her så ser du at 3-4 Cometspillere befinner seg i dette, i utgangspunktet nøytrale rommet, hvorav en spiller faktisk står inne på Ringerikes banehalvdel og en annen henger på vantet på rød.

På dette bildet over her ser du at Comet i en flyvende bytt faktisk bytter på feil banehalvdel. I periode 1 og 3 er jo dette sånn sett ikke så ille, ille nok, men ikke så ille, men i periode 2 har jo da Comets backer 4 meter kortere vei til bytte enn det Ringerike (bortelaget) har.

Litt dårlig bilde, men her hopper en Cometspiller inn på isen på rødlinjen da kompisen kommer for å bytte.

Det er selvsagt ikke noe krise i verdenshistorisk tanke dette, men rett skal være rett. Det burde være mulig å sette opp en vegg tilsvarende den ene som står der i dag slik at regel om 2+2 meter nøytral sone opprettholdes. Dette da i tillegg til at spillerne ikke kan fysisk komme i kontakt med hverandre stående i boksen, som kanskje i en opphetet situasjon er den verste følgen av denne boksutformingen.

For mange er dette kanskje blåbær… men for bortelag er dette en fordel Comet…

Ps!

De har nok gjerne dispensasjon for dette… det gjør det ikke mer rett av den grunn

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

4 kommentarer
  1. Da er det nok flere spillerbokser som må endres… Flere haller både i Get og 1. Div som ikke har den nøytrale sonen du snakker om.

   1. Det er det nok helt sikkert. Jeg går ut ifra at alle haller som oppgraderes får denne sonen som beskrevet der det er fysisk mulig. Om det ikke går bør hvert fall den fysiske begrensing på bokser enten være på rød for begge lag, eller man lager en provisorisk sperre på 2m fra rød for begge lag.

  2. Det her er jo selvsagt ikke som det skal være. Rart det ikke har blitt bemerket før. Utformingen har vært slik siden ombyggingen. Her må det settes igang tiltak.

   1. Er jo bare en enkelt vegg som trenger settes opp, alternativ en eller annen sperre slik at man ikke kan bytte nærmere rød enn 2 meter for noen av lagene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg