Herlig; Vi er tilbake til spiseplikt for å ta en øl!

Det var det året det var så bratt at det var spiseplikt på Briskebytrikken sang Øystein Sunde for mange år siden. Vel, 2021 kan vel ikke sies annet enn å ha startet som et relativ bratt år.. så da er det vel bare rett og rimelig at det nå innføres spiseplikt for å få tatt seg en øl eller et glass vin eller sju ute på bar/pub/restaurant.

Det må altså spises.

Det gledes over det ganske land nå for Stortinget har gått imot regjeringen når det gjelder dette med skjenkestopp og fått stemt frem at de steder med lite smittetrykk skal det være lov å oppheve skjenkestoppen. MEN; det er selvsagt et stor men… Det skal kun være lov å kjøpe alkohol ute i forbindelse med spising av mat.

“Harru peanutter a”.. sa en av spillerne på Ringerike til bartenderen på nærmeste bar til jernbanestasjonen i Bergen da nevnte bartender informerte oss om at det var spiseplikt for å kjøpe øl. Da svaret var positivt fra bartender ble det bestilt 20 halvlitere på et blunk.. og enda 20 rett etterpå.. Togturen til Hønefoss var lang må vite. (den endte forøvrig med at samme spiller ga konduktør tidenes kompliment da vi gikk av toget i Hønefoss 05 om morgenen relativt kjørte etter fest hele turen over.. “Jævla fint lokomotiv du har, bare fyll bensin og kjør videre du”.. han mente forøvrig også at vi hadde vunnet matchene i Bergen “lett” om vi hadde spilt med 5 backer i rekka.. Dette er nå 32 år siden..

Nåvel… tilbake til spiseplikt..

Kanskje dette er det vi trenger for å få en litt mer urban sydlansk måte å spise middager ute på? Det normale er jo at vi nordboere går på restaurant på ferie i feks Spania/Italia (syden), hiver innpå maten fortest mulig sammen med dynger av drikke, for så å gå videre på bar (og når vi går kommer storfamilien med alt som er av unger og eldre for å spise). Det blir jo ikke noe poeng nå. Nå må jo hele poenget bli å sette seg til bords og bruke laaaaang tid, ta en aperitiff, forrett med noe friskt i glasset, hoved og dessert med de samme samt litt  ost og kjeks og annet snacks. Alt for å dra ut middagen lengst mulig.

I gamle dager var det jo også spiseplikt. Den plikten løste de jo lett med at de som ville ha seg en øl de kjøpe et smørbrød. Smørbrødet stod på bordet i all den tid kunden var i lokalet og drakk sine øl. Når kunde var ferdig for dagen ble smørbrødet levert tilbake til disken slik at neste kunde kunne ha det samme alibi-smørbrødet på sitt bord. Smørbrødene ble etter sigende bytta ut når osten krølla seg litt for mye eller skinka ikke lenger kunne tydes å være skinke men heller mer grønn tett mose.

Det jeg har klart å få med meg er at departementet da er tilbake på regel om ikke skjenk etter 24.00 og ingen nye gjester etter 22.00.

Det skal bli interessant å se hvor oppfinnsomme puber etc blir nå mht spiseplikt.

-mikroburger.. er det nok?

-pølsekjele på bakrommet?

-ola-pakker i kjøledisk?

 

Jaja.. vi får håpe smitten ikke tar seg opp og året blir enda brattere…

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg