Hole, Jevnaker og Ringerike; Vi går mot en sesong i landets øverste ishockeyliga

Ringerike Panthers klarte altså sin målsetting om å rykke opp igjen i landets øverste liga. Det betyr at Schjongshallen i Hønefoss kommer til å bli besøkt av de beste spillerne norsk ishockey kan by på i hjemlig liga.

Schjongshallen nede på stadionområdet i Hønefoss kan pr nå ta imot 1700 tilskuere (når det ikke er korona-restriksjoner), men det gjenstår å se hva slags tilskuertak som settes når serien skal i gang igjen i september.

Ringerike Panthers håper sesongen som kommer blir sesongen der flere enn før får øynene opp for ishockey og den fullstendige underholdningen dette er. Det kan nemlig ikke gjentas for ofte; Ishockey er best “live”.. tilstede i hallen. Da ser du pucken lett, du ser spillet på en helt annen måte, du hører hva som skjer og du opplever atmosfæren det er på en ishockeykamp.

Jeg garanterer deg en positiv opplevelse om du aldri har vært på kamp før.

 

For de som leser dette og ikke er helt inne i ishockeysporten (enda) så er det gjerne slik at et lag i øverste liga består av 2 målvakter (eller 3 hvis man ikke har en godt nok opparbeidet bredde). De har gjerne 8-9 backer og 13-14 løpere. Til enhver tid (i en normalsituasjon) har laget en målvakt, 2 backer og 3 løpere på is. Målvakten står hele tiden, mens utespillerne bytter som oftest i intervaller på 40 sek til ett minutt. Lagene har ofte 7 backer og 12 løpere på protokollen til hver kamp.

 

Ringerike har nå signert 3 målvakter. 

Mattias Petterson, Mathias Schippers Landa, Andreas Aasen Rian. Petterson kommer nok til å være lagets førstemålvakt. Landa kommer nok til å bekle rollen som andremålvakt, mens Rian er step-in hver gang en av de to andre ikke kan stille av en eller annen grunn. Det er hevet over enhver tvil at Ringerike i comebacket til øverste liga trenger matchvinnere bak. De trenger målvakter som henger i stroppen og redder laget i massevis av situasjoner, for det blir det. Ringerike er avhengige av 2 målvakter som ligger på 90% pluss.. noe som kan vise seg å bli vanskelig nok.

 

Ringerike har nå signert 8 backer.

Robin Bjørnstad, Nikolai Dalen, Håkon Opheim Engh, Karl Markström, Viktor Näslund og Dennis Ryttar. Disse 6 backene har kortere og lengre fartstid i klubben. Ny-signerte er Jonas Slettebø Haughom og Linus Rosdahl. Disse 8 (og kanskje 1 stk til?) kommer også til å være meget viktige for Ringerike denne sesongen. Det å være nøye med puck i defensiv sone, klarere utenfor blå-linjen i pressede situasjoner, samt være med i det oppbyggende spill og trykke etter slik at Ringerike ikke bare forsvarer seg men også er en trussel forover er nødvendig for å lykkes. “tupp og mæl” som i fotball går ikke.. da er man straks i forsvar igjen…man må ha en mening også fra bakre rekker.

 

Ringerike har nå signert 10 løpere.

Erik Wang Bjerketvedt, Petter Ellefsen, Henrik Eriksson, Mathias Holst Jenssen, Dustin Parks, Leonards Rimjans og Michael Söderberg er alle re-signerte fra laget som spilte i fjor (og noen av de i flere sesonger før dette). Nye er Elias Antonsen, Kenneth Pappalardo Gulbrandsen og Jonas Skirstad Hodt. Ringerike er da oppe i 10 løpere til nå. Om man legger til grunn at man bør ha 13-14 løpere i stallen på grunn av fare for karantene, skader og ikke for mye slitasje på troppen, ja så venter jo da alle interesserte på flere offentliggjøringer fra Ringerikes team.

Even Tangen Fosse er ikke nevnt enda. Jeg tar det for gitt at han skal spille. Patrick Eriksson er heller ikke nevnt, jeg håper også han dukker opp i lagoppstillingen selv om han kanskje begynner tenke på annet enn hockey for fremtiden sin. Det å evt miste han ville bli et stort tap for laget.. kanskje vanskelig å erstatte. Jeg håper på disse to pluss kanskje et par navn til som passer inn i Ringerikes system.

Løperne til Ringerike kommer som vanlig til å ha den oppgaven det er å omdanne oppspill fra backene til sjanser på mål. Det er ikke alltid like lett når spillet gå hakket fortere enn man er vant til. Det er viktig å få avslutninger på mål. Dropper i offensiv sone. Må laget alltid begynne med å kjempe seg ut av forsvar så er det lite trøkk igjen i beina til å skape sjanser eller fore-checke skikkelig og muligens stjele en puck eller fire offensivt.

 

Hva kan vi forvente av Ringerike Panthers sesongen 2021-2022?

Vel, vi kan ikke forvente seriegull eller kongepokal. Hvis du tenker at eneste grunnen til å gidde gå i Schjongshallen for å se ishockey er for å se Ringerike feie isen med Storhamar, Vålerenga, Stavanger Oilers etc.. så må jeg nok skuffe deg.

Det du derimot kommer til å se er et lag som kjemper for klubben, Ringerike, Hønefoss, omegn og fremfor alt drakta de har på. Du vil få se spillere som kjemper om hver puck og hvert eneste poeng de kan ha mulighet til å ta. Du vil få se glede og skuffelse. Du vil oppleve glede og skuffelse som i all annen idrett. Du vil også oppleve ishockeyfamilien Ringerike. En ishockeyfamilie som mer enn gjerne blir større.

Ringerike skal spille 45 seriekamper. Vinner de 15 av de kampene vil sesongen være en meget godt gjennomført opprykkssesong. Det er nok ingen tvil om at sjansene til seire er størst mot Grüner, Manglerud Star og Sparta slik det ser ut nå. Treffer Stjernen på importene sine blir nok de for gode, men snubler de med sammensetning lag nettopp på grunn av alle importene..ja da kan man ta mer enn sporadisk poeng der også.

Ringerike beviste forrige gang de var oppe at de kan overraske de beste lagene også. Det kan de selvsagt gjøre igjen. Men, for å kjempe om 8 plass og sluttspill er det viktigste å vinne mot de antatte lag i bunnen og så ta de bonuspoengene man kan mot topp6-lagene.

 

Jeg tipper ikke tabell, men heller sjikt.

Jeg tror tabellen tre-deler seg egentlig som den har pleid.

5 lag i toppen, 2 lag i midten og 3 lag i nedre del.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg