Hva bør egentlig Forbundet gjøre med Lillehammer og Manglerud Star?

For noe bør de vel gjøre?

Hverdagen er tilbake, ting har roet seg litt ned, og det er på tide å se fremover mot sluttspill/kvalifisering.

Etter å ha snakket med ganske mange om situasjonen spesielt Lillehammer er i så synes jeg å oppfatte at de fleste mener at Lillehammer og Manglerud Star bør få straffen i inneværende sesong slik at spillerne som spiller på dagens lag har mulighet til å holde plassen ved å gjør det bra sportslig mens andre får forsøke rydde opp, og så kan man se om de får rydda bra nok til at lisens innvilges før neste sesong.

Det som sies av mange er at både Lillehammer og Manglerud har skaffet seg poeng i seriespillet med spillere de ikke hadde råd til å ha. Grüner og Ringerike derimot, som ligger bak disse 2 lagene, har sine poeng med spillere de har råd til å ha.

Uansett: Denne situasjonen er jo ikke slik norsk ishockey skal drives. Reageres det ikke fra Forbund på det som har skjedd i denne sesongen så sier man jo sånn sett egentlig at “det er bare å signere spillere dere ikke har råd til, bruk de sålenge dere klarer, og så pælm de ut”.

Det som jo er ekstra spesielt i denne saken er jo at Lillehammer har vært underlagt handlingsplan. De har kommunisert pluss helt til siste halvår av 3-års-planen… da dukker 3,5 mill opp i minus. Manglerud sin ledelse har “bare” drevet håpefull budsjettering/signering etc. Planen var satsing slik at sponsorer og publikum kom på løpende bånd.. slik gikk det ikke og de måtte kvitte seg med spillere.

 

Hvordan kan så Forbundet reagere?

Noe må de jo gjøre. Det må jo få konsekvenser slik andre lag har måttet tåle ved økonomisk rot.

 

-poengtrekk i inneværende sesong

(er vel ikke noe hjemmel for dette? Men sånn sett har jeg ikke sett noe skriftlig på konsekvens ved brudd på handlingsplan heller)

Jeg personlig synes dette ville være mest riktig.

 

-poengtrekk før neste sesong?

(dette er vel ganske vanlig ved økonomisk rot, dvs det “vanlige” rotet).

 

-degradering?

(skjer jo når Forbundet ikke innvilger lisens)

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Jeg opplever situasjonen for MS og Lillehammer veldig forskjellig. MS er det “vanlige” norske hockeyrotet. Det virker for meg som om Lillehammer har gjort noe mer, så derfor tenker jeg det er passende med forskjellig straff.

   Erfaringsmessig har det sett ut som om det er en ganske stor forskjell på Fjordkraftligaen og 1. divisjon. Det vil si at dagens Lillehammer og MS antakeligvis klarer en kvalifisering. Jeg synes samtidig at Ringerike og Gruner bør få en klapp på skulderen for at de kjører innenfor sine egne rammer. De kunne kanskje ha kjørt et godt, gammeldags optimist-opplegg og satset over evne, men har ikke gjort det.

   Min løsning er: Lillehammer får poengtrekk nok til å ende på 10.plass, MS 9. Så får Ringerike og Gruner få privilegiet å få bank av Oilers og Sparta i kvartfinaler.

   Så må forbundet ta noen grep før neste sesong for å sikre at dette ikke skjer igjen med en eller flere klubber.

   1. Dette virrker som fornuftig for meg.

    Ellers saa maa det vel vaere noen pengefolk som kan spytte litt i kassa til Ishockey forbundet.

    Eller kanskje naerme seg en organisasjonsform som NHL, hvor alle spillerene blir betalt etter klubb kontrakter av NHL, ikke sin klubb direkte, dvs, de er alle “ansatt” av NHL, har helse og ulykkeforsikringer gjennom NHL, men spiller for de forskjellige klubbene som makter sin macro-okonomi deretter.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg