Hva er egentlig supporterkultur?

Hvordan støtter man best sitt lag?

I en video lagt ut på ett eller annet sosialt medie nå så gjøres det igjen narr av klappere.

“Eliten” av supportere i ishockey mener jo veldig bastant at det kun er klapping med hendene samt bruk av røsten som er gangbart på tribunen. Stavanger Oilers feks har mer eller mindre full hall og klappere (rettelse: klappere på mellom 5-10 hjemmekamper). Ringerike har også klappere, som helt sikkert gir noen sponsorkroner i kassa i tillegg til lyd fra publikum.

Er det egentlig noen som kan påberope seg “fasit” her?

Er ikke alle klubber ute etter lyd og stemning i sin hall på kamp?

Er det ikke knekkende likegyldig på hvilken måte det lages liv?

Eller er det slik at det kun er “tradisjonsklubbene” som skal sette premisser for publikum av norsk ishockey?

Det er klart at det er kult med full CC, full Jordal, pakka hall i Sarpsborg og Fredrikstad osv… men på tross av fulle haller ellers.. alle har ikke Klanen, Beavers, SSU, etc.. Hver hall har sin gjeng, eller jobber mot å få en. For å ta Ringerike som jeg kjenner best.. 5.Rekka som supporterne kalles er egentlig bare i sin spede begynnelse. De trenger sesonger på seg for å bli de hard-core supporterne med sanger etc som andre lag har. Da er det ikke så ille å ha klappere til bruk i hallen slik at “vanlige tilskuere” også blir med. I går mot Comet, med 1546 i hallen, var det meget god stemning og bra med lyd/lys også.. (bortsett fra da sikringen gikk) 🙂

 

Det virker på meg som om noen misforstår hvordan man best støtter sitt lag. Det er selvsagt ikke noe nytt at enkeltindivider tror at laget de følger ønsker at dommer og motstander skal hetses ut av fatning, men slik er det faktisk ikke.

Det å være en god supporter i mine øyne handler om å støtte eget lag. Mest mulig av energien skal gå til å bygge opp eget lags innsats samt selvfølgelig være uenig i det som går imot, men da med reaksjoner som er såpass innafor at barnefamilier kommer på kamp.

Det er når barnefamilier kommer at vi utvider vår sport. Da begynner kanskje barna med hockey, vi får økt rekruttering både av spillere, frivillige og kanskje etter hvert dommere.

Det å være en god supporter handler om å sette laget først, ikke egen trang til å skrike absolutt hva man vil.

Det man også skal huske er at det økonomiske fundament i en klubb går i dass når sponsorer begynner trekke støtten sin fordi de oppfatter supporteres oppførsel så grov at de ikke vil bli assosiert med klubben.

Så kan man spørre seg selv da; Er det viktigere for meg å kunne vedvarende hetse dommer, motstandere, andre supportere i hall/på nett enn å ha et lag jeg kan se spille kamper?

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

1 kommentar
  1. Spot on det meste her👍 Jeg har selv ikke vært i andre haller enn Siddis-hallen og DNB fra 70 tallet og fram til i dag. Så derfor blir det vanskelig å sammenligne utenom det vi registrerer på TV. Skal innrømme at hjemmepublikum på Hamar er gode, spesielt i toppkamper og sluttspill. Menn ellers kan det være ganske stille der. De har og en jovial og fin måte å være på når de besøker DNB👍 Når der gjelder hockey-kulturen i Stavanger, en kultur vi blir beskyldt for ikke ha av de i Oslo området som tross alt har monopol på dette. Stavanger har kanskje en egen kultur, litt amerikanisert. For mange er det en familie greie å gå på hockey i DNB. Barn i alle aldre, med og uten foreldre alt etter alder, herr og fru Olsen, gode venner eller single. Det er mye sosialt i hallen og folk møter opp tidlig enten de skal i pubene eller ha popkorn og cola og bare mingle litt i gangene. Og hvorfor er det amerikanisert, jo fordi folk legger igjen mye penger utenom inngangsbilletten. Det var og en viktig og helt bevisst ting da de bygget denne type hall. Jeg kan ikke svare for de andre arenaene, men dette er vår hockeykultur. Og så langt har det meste gått på skinner, ikke bare for det overnevnte, men fordi vi har vært heldige å ha mange flinke folk både på eiersiden og administrasjon, profesjonalitet i alle ledd! Hvis vi er helt på jordet hva angår hockeykultur, må NHL antagelig også være en slags ukultur. Det er mye misunnelse der ute, og kanskje er det forståelig. Men ingen har monopol på noe som helst.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg