Hva i all verden kommer til å skje med Oslo

Hvordan blir det i Oslo om MDG får enda mer makt enn de har hatt i 4 år?

Jeg så en debatt på Dagbladet her om dagen, dvs ikke helt en debatt da, en utspørring av diverse politikere. Der blir en fremtredende MDG-politiker spurt om dette med bil og bolig innenfor Ring3. Hun blir spurt om hva de som er avhengig av bil skal gjøre nå når parkeringsplass etter parkeringsplass i byen blir borte. Dette svarer hun egentlig ikke på. Absurd blir da hun snakker varmt om kollektivbruk i byen, mens da hun blir spurt om hva folk som skal på hytta skal gjøre, så svarer hun “ja, da tar du bilen”. Men det er jo ikke noe sted å gjøre av den parerer utspørrer… da blir det svadasvar igjen…

Som en ikke-beboer i Oslo er det litt snodig å se hva som skjer i Oslo.

Bom, bomring og bompenger er nå en ting. Oslo har hatt bommer i så lang tid jeg kan huske. Heldigvis er det ikke de “basket-kurvene” lenger som man måte kaste et visst antall kroner oppi. Det som er verre er jo at det blir bare verre og verre og dyrere og dyrere for utenbys folk å besøke Oslo med bil eller med buss. Politikken som føres straffer jo folk uansett hva som velges.

Min mening… Oslo byråd med MDG som anfører har leika med Osloborgeres skattepenger nå i 4 år. Tømmerstokk-kontorer i gata, grønne lunger satt ut i gata (dritestasjoner for hunder <– klikk), sykkelparkeringer utenfor byggevarefirmaer etc..

Nå ønskes det å plante 100 000 trær i Oslo. Er det MDG’s nye svar på feiende flotte midtdelere? Det skal lages lekeplasser midt i byen. Man oppfordrer til hønsehold i byen slik at ungene skal skjønne at egg ikke kommer fra kartongen men fra et dyr. Kommer MDG til å oppfordre til kuer/storfe i byen slik at ungene skjønner at burgern på mækkern ikke kommer fra bakrommet der men fra dyr? Kommer MDG til å oppfordre til sauer i byen slik at ungene skjønner at pinnekjøttet ikke spikkes ned fra trær?

Det jeg ikke fatter med norske politikere er at de ikke ser ut til å fatte at det norske folk er dritt lei at svaret på alle utfordringer er å gjøre ting dyrere for å tvinge folk til å gjøre ting annerledes. Hva med å tenke nytt? Hva med å gjøre ting billigere slik at folk velger de beste løsninger? Hva med å ikke sitte på Stortinget å tro at alle utfordringer man ser i Oslo gjelder over hele landet? Hvis svaret på et spørsmål automatisk blir “vi lager en ny avgift” så er man allerede på ville veier og bare plusser på det som allerede er latterlig med den norske tilnærmingen til miljø.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg