Hvis du virkelig vil straffe ungene dine

Det er påske og media renner over av tips og råd for hva og hvor. I en artikkel i Aftenposten  under fanen «foreldreliv» kan man så lese i store fete bokstaver:

Dropp pølsene, her er turmaten barna vil elske

Jeg kopierer ikke inn bildet siden jeg da sikkert bryter åndsverksloven, men artikkelen viser altså er bilde av scampi, ost og kjeks, annen type fingermat, oliven, noe slags løksalat etc.. Dette er altså ikke bare mat på så høyt nivå at du egentlig bør sitte på dørken med skipperlue og rope «skip o-hoi, morn du og Preben, bring opp en karaffel med chablis».. det er også helt opp der at du trenger kokk for å lage det, samt ekstra bil for å få med alt.

Det er heller ikke alle som kan sende sherpa i forveien med et slikt lass med mat i forskjellige beholdere..som må bæres med aller største forsiktighet innover i skogen for å unngå at alt ser ut som lapskaus.

Videre er en slik artikkel et hån mot alle barn som har som eneste glede når de blir dratt med ut i skogen av overambisiøse foreldre. Barn som helst vil spille Xbox eller lignende eller leke i gata med de ungene som er så heldige at de har foreldre som ikke gidder traske rundt i skog på sommer og vinter.

Den eneste gleden, det eneste disse barna har å se frem til på en slik tur er lett svidd pølse i lompe med ketchup. Gleden ved å spikke en kvist, tre på pølsa og grille den selv på bålet. Kanskje er pølsa svartsvidd utenpå og fortsatt litt kald inni, men det spiller ingen rolle. 1-2 pølser ligger alltid igjen i bålet når man er ferdig fordi de datt av pinnen men det er det ingen som gråter for.. det er litt av sjarmen med grilling på bål.

Hvis du derimot etter en times skigåing/fottur vipper opp sekken og legger frem beholdere med kjeks og snodig ost, oliven med hvitløkssmak, salami og serranoskinke innrullet i lefse sammen med en eller annen snodig grønnsak, scampi i sweet chili saus osv.. ja da tror jeg du skal slite neste gang du fredag ettermiddag sier til ungene «i morgen skal vi gå på tur og ha med god mat».

Barn vil da for svarte ikke ha fancy fingermat på tur. De vil ha lett svidd grillpølse i brød eller lompe, ja tilogmed begge deler med ketchup og/eller sennep på.

Det å tro at barn vil ha den «morn du» maten er like håpløst som å tro at barn vil ha den 17-mai feiringen vi driver med i Norge. Barn vil ikke det, de vil ha fri, leke med venner, spise pølse, is, popcorn, godterier.. ikke traske rundt i nye gnagsårfremkallende sko i byens gater.

Dropp pølsene.. Ere mulig… Det er liksom ikke nok å dra ungene ut på tur…

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg