Hvordan ender Fjordkraftligaen denne sesongen?


Det er kun knapt halvannen måned til kjøret er i gang igjen. 10 lag i øverste liga skal igjen kjempe om de 8 øvre plasser og dermed sluttspill istedenfor plass 9 og 10 og kvalifisering.

Det er vel heller ikke lenge til TV2 Hockeyprat, Hockeypodden, Puckpodden, Nitten og alle andre relevante podder og magasiner skal komme med sine ekspert-tips mht tabell i begynnelse mars 2023.

Stavanger, Stjernen, Sparta, Vålerenga, Frisk Asker, Storhamar, Lillehammer, Ringerike, Gruner og Manglerud Star ble rekkefølgen i fjor på en tabell rangert på prosent etter best oppnåelige poeng på de kamper man klarte spille.

Det at Stavanger lå i topp var vel ingen overraskelse. At Stjernen og Sparta var i toppen var en overraskelse for mange. Topp-tippede Vålerenga fikk en treg start og kom aldri i gang skikkelig på grunn av mye covid-trykk på Jordal. Frisk Asker litt bedre enn tippet og Lillehammer litt dårligere. Den store overraskelsen i negativ retning var Storhamars prestasjon og plassering i seriespillet. Nå skal det sies at Storhamar og fikk covid så det holdt. Ringerike best av den tippede trio neders med dobbelt så mange poeng (og da prosent) som Gruner på plass 9. (fra Ringerike igjen var det ca 30 poeng opp til plass 7)

Hvordan ender det så i år?

Det skal vel mye til at ikke Stavanger ligger i toppen, mulig helt i topp, også denne sesongen? De er et maskineri av et lag og har stort sett alltid 4 femmere som bare pøser på. Det er vanskelig å stå imot.

Like «sikkert» er det vel at Ringerike, Gruner og Manglerud Star kommer til å kjempe om plass 8, 9 og 10? Hvordan styrkeforholdet blir disse lagene imellom gjenstår å se. Jeg personlig lar meg selvsagt gjerne overrraske av Ringerike og poengfangst (i positiv retning), men å nå opp til 60-70 poeng fra 45 i fjor krever mye. Ingenting er umulig, men en 7-plass virker foreløpig veldig langt unna.

Hvordan plassene under Stavanger fordeles er vanskeligere å tippe synes jeg. Klarer Stjernen og Sparta to sesonger etter hverandre i topp? Hva får Vålerenga til med nytt trenerteam? Har Frisk Asker klart å erstatte de som gir seg? Hva skjer med Mjøs-lagene?

Jeg tror Stavanger, Storhamar, Vålerenga og Sparta havner øverst kommende sesong, i den rekkefølgen. Hvordan Stjernen, Lillehammer og Frisk Asker plasserer seg.. nja.. Frisk Asker femte, Stjernen sjette og Lillehammer sju..

Ringerike på 8-plass, Manglerud Star med ny piff pga Roy Johansen på 9-plass og Gruner på 10 plass. Tipper Gruner nederst fordi jeg tror ikke Papillons erstatter klarer det kunststykket han gjorde i kamp etter kamp som gjorde at Gruner plukket de poengene de tross alt gjorde.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg