Hvorfor går det som det går i Narvik?

Alt er ikke bare fryd og gammen i nord lenger..

Etter hvert som Narvik går på tap etter tap ser jeg tendenser til mer og mer krav fra supporterne om å gjøre noe. Det er selvsagt helt normal reaksjon fra supportere som lever og ånder for dette ishockeylaget fra nord, men spørsmålet er om de egentlig kunne forvente all verden i denne sesongen.

Narvik er ikke i den vanskelige sesong 2 etter et opprykk. Første sesong er alle på tå-hev hele tiden. Alt fra vaske-personale i hallen til styreleder står på for at spillerne på laget skal ha de aller beste forutsetninger for å lykkes utpå isen.

Spillerne visste også i fjor at de var med på noe historisk som sikkert også ga ekstra energi i kampene.

I år går det ikke slik. I år er det tungt. Det er nye spillere, nye trenere, nye forventninger etc.

Jeg tok en titt på fjorårets topp 15 poengplukkere for Narvik:

Murphy 46, Niskakangas 39, Hurley 37, Falk-Larssen 30, Byrkjeland 28, Nordlund 24, Engesveen 12, Kvål 12, Bolton 11, Åstrøm 8m Johnsgård 8, Trondsen 8, Leman 8, Christensen 8 og Santanen 7.

Hvem av disse er så med denne sesongen?

Byrkjeland, Nordlund, Åstrøm, Johnsgård, Leman, Christensen og Santanen.

Pr i dag har Byrkjeland 14 (3+11), Leman 8 (3+5), Nordlund 3 (0+3), Åstrøm 1 (1+0) mens Johnsgård, Christensen og Santanen har 0 poeng så langt.

Det er å tro på julenissen å bytte ut hele poengrekka fra en sesong og tro at de som kommer inn presterer med en gang. Det viser seg gang på gang at kontinuitet er nøkkelord. De 10 beste poengplukkerne i fjorårets Narvik-lag produserte ca 250 målpoeng. Når spillere som produserte ca 200 av disse poengene nå ikke spiller i Narvik lenger er det ikke rart at laget sliter.

Jeg mener sjelden det er noe godt tiltak å sparke trenere eller andre i apparatet. Det er spillerne som spiller. Det er spillerne som må ofre for å vinne. Det er spillerne som må hate å tape så mye at man gir det lille ekstra som er nødvendig. Joda, sammensetting av rekker og backpar er en trenergreie..men det er alikevel ikke treneren som er på is og slipper inn mål. Noen ganger trenger man et boost og ny energi inn i laget for å skape noe.. Jeg tror ikke nødvendigvis det er medisinen for Narvik.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

8 kommentarer
  1. Narvik mangler ikke bare poenggjørere. Den store forskjellen fra i fjor i de kampene jeg har sett dem har vært disiplin og målvaktspill. I flere av kampene de har hatt reell sjanse, som den første kampen mot Stjernen, har målvakten tapt kampen for dem. Narvik var sjanseløse i fjor også, de kampene der Partanen ikke var påskrudd. Dumme utvisninger og under middels målvakt, da tar du få poeng.

   1. Intensiteten og trykket er ikke til stedet på treningene, da blir det vanskelig.
    Mangler også den spilleren som står fram som leder og tar ansvar.

   2. Målvaktsspill, det virkelig gode målvaktsspill kommer jo ikke alene av målvakten. Skal han prestere må de foran (og da mener jeg alle 5) ete de puckene de klarer og så håpe/tro målvakten får arbeidsforhold til å ta resten.

  2. Jeg tror ikke kværnstrøm er den rette man til denne jobben jeg har sett så si alle kampene på sumo og er kritisk til ossen han bruker spillerne sine på og atte di som gjør stadig vekk feil aldri blir straffet mens di som spiller lite og gjør en feil blir benka helt tragisk å se på men her må di som har hentet spillere fra forrige sesong ta på seg skyld her er det mye rart syntes jeg nei få Persson inn igjen dyktig man 💪

   1. Du kan selvsagt mene det, og mulig har du rett i at han ikke er rett mann.. men, og dette mener jeg 100%; Det er spillerne som må gjøre jobben ute på isen.

  3. Skal ikke avgjøre om trener’n, er rett mann i Narvik, men en ting må fungere, team følelsen, d.v.s. mellom spillere og trenere, gjør den det? Jeg tror Martin Persson var god mann der — få han inn igjen, hvis mulig💪

   1. Jeg tror mer på at det laget, “den familien” som rykka opp og ble krydret med noen treff-importer var det som skapte magien i Nordkraft arena og Get for Narvik. Nå er det sesong 2. Leiesoldatene har reist videre og nye importer er på plass. Importer som kanskje ikke er like villige til å gå i krigen som “familien” var….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg