Hvorfor straffer ikke Forbundet Lillehammer nå?

Årets sesong begynner å utfolde seg på akkurat den måten jeg var “redd for” da trøbbelet med Manglerud Star og Lillehammer kom ut i media.

Jeg pleier normalt ikke å la personlige følelser skinne alt for mye igjennom i det jeg skriver, men dette innlegget blir nok slik. Jeg er ringerikemann, og skal i dette innlegget skrive Ringerike (og forsåvidt Grüner) sin sak.

Det hører selvsagt ingen steds hjemme at man kjører i gang med import av spillere uten å ha dekning for lønna til alle spillerne den kommende sesongen. Sakene med frislipp av spillere fra Lillehammer og Manglerud Star føyer seg bare inn i rekken av saker om utenomsportslige ting i vår øverste serie. Oversatsing, overbudsjettering, etc.

Manglerud Star oversatset med importer, gikk tom for penger, fikk ikke inn penger, og måtte så ta konsekvens av det og fristille importene. Kanskje dette ikke er “ulovlig” mht klubblisensreglementet, men det er jo ikke slik man skal drive på i Fjordkraftligaen. Hjemmelen for å gjøre noe med Manglerud Star pga dette har vel Forbundet muligens ikke, annet enn å evt sanksjonere i forbindelse med lisenssøknad kommende sesong om økonomien fortsatt ikke er i orden.

Lillehammer er en annen sak. De har vært underlagt en handlingsplan.

Klubblisensreglementet sier mye om forskjellige typer poengtrekk for hvert enkelt brudd på lisensreglementet, noe som gir Forbund mulighet til å starte en klubb med minuspoeng. Men i Lillehammers tilfelle er det også noe annet som er i virkning:

Lillehammer har brutt handlingsplanen. De har ikke oppfylt handlingsplanen. Hvorfor er det ingen konsekvens nå? Hva i all verden er poenget med frist til 31.12 (jada, vet om regnskapsår kontra sesong) om man ikke tar grep der og da når fristen går ut og den er brutt?

Rett og slett : Hvorfor inndras ikke lisensen til Lillehammer nå?

 

Lillehammer hadde 40 poeng da spillere måtte gå. Nå, 11 kamper senere har de 43. De har tatt 2 poeng mot Ringerike og 1 poeng mot Frisk Asker på de 11 kampene.

Manglerud Star hadde 17 poeng ved nyttårstider, og har på 11 kamper etter dette tatt 10 poeng. 1 mot Grüner, 3 mot Ringerike, Lillehammer og nå sist Frisk Asker.

Mange, meg inkludert, mener at både Manglerud Star og Lillehammer har økonomisk-sportslig “dopet seg” til poeng, antakeligvis nok poeng til sluttspillsplass, noe Ringerike og Grüner ikke har gjort.

 

Det absurde i hele denne situasjonen kan jo bli:

-Ringerike og Grüner havner i kvalifisering mot feks Nidaros og Comet.

-Nidaros og Comet vinner kvalifiseringen og rykker opp.

-Ringerike og Grüner rykker ned

-Forbund innvilger ikke Lillehammer og/eller Manglerud Star lisens

-Ringerike og Grüner tilbys plass i FKL igjen.. slik regelverk sier

 

Jeg mener noe bør komme fra Forbund nå. Brudd på handlingsplan må betyr noe. Det kan ikke være slik at man nå sitter inne på Forbundskontorene og sammen klør seg i hodet for å finne ut hvordan man skal få Lillehammer gjennom dette mer eller mindre ustraffet fordi man har NTG der oppe.

(bare så det er sagt, skulle Grüner gå forbi Ringerike på tabell så mener jeg fortsatt dette)

 

Når så det er sagt:

Jeg liker best at det sportslige skal avgjøre. Derfor mener jeg personlig at Manglerud Star og Lillehammer bør straffes i inneværende sesong på grunn av dette med økonomisk rot.

-trekk Manglerud Star 10 poeng og Lillehammer 20 poeng.

-sett de på plass 9 og 10 uansett hvordan de gjør det nå på slutten.

La spillerne spille kvalifisering om å få bli i Fjordkraftligaen

Forbundet får så mulighet til å ikke innvilge lisens på vanlig måte.

 

Det kan ikke bli slik at det skal lønne seg å økonomisk-sportslig dope seg til nok poeng for så å måtte kvitte seg med spillere.

Det skaper hvert fall en presedens vi ikke skal ha i norsk ishockey

 

 

 

 

 

 

1 kommentar
  1. Otroligt bra skrivet men det är som att tro på tomten att förbundet kommer att dra poeng från MS o LIK.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg