Ishockey; Anbefaling fra myndigheter å utsette 2 uker til

Hva betyr det for Fjordkraft, 1-divisjon og Kvinner Elite?

Det gikk altså ikke mer enn 1 dag fra vi alle gledet oss stort over at prestasjonshockey skulle få begynne igjen til vi raskt havnet ned på jorda igjen. På en pressekonferanse i dag, lørdag 30.01. melder altså regjeringen at de anbefaler ytterligere 2 ukers stopp fra kampaktivitet. Den forrige var fra 18 januar til 31 januar.. og nå ber de om ingen kamper frem til 14 februar om jeg skjønner dette rett.

Umiddelbart, og det enkleste å se, er at det må skyves på / omberammes en del kamper i begge divisjoner. Beskjeden fra forbundet da man ante at seriene kanskje kunne komme i gang igjen 3 og 4 februar var at sluttdato er flyttet en uke ut…men at det også var rom for en uke til om oppstart ble utsatt.

Det kan man vel trygt si skjer nå om ikke forbundet blir enige med regjering om at smittevernsregime blir så strengt at man “får lov” alikevel.

Jeg ser også at Ottar Eide uttaler at man nå må se på alternative løsninger for å avslutte sesongen, det være seg bare spille serie, kortere sluttspill elle andre løsninger.

Jeg er ikke gravende journalist eller noe snåsamann.. det er nok ikke de i forbundet heller…men at det kunne komme til å skje noe sånt skulle man jo tro at kanskje var lagt en liten plan for? Man må rett og slett ha snakket om “hva gjør vi om de stenger enda mer ned?”.

Det burde vel ikke da ta spesielt lang tid før hockey.no slipper en pressemelding som sier at “sånn og sånn er planen nå”.

Fjordkraft-Ligaen skulle ha spilt 18 kamper fra 04 til og med 14 februar.

1-divisjon skulle ha spilt 19 kamper fra 04 til og med 14 februar

Kvinner Elite skulle ha spilt 10 kamper fra 04 til og med 14 februar

 

Kan dette betyr sesongslutt?

Jeg ser mange sier det.

For mange handler det nå om inntektsdekning.

Det er kanskje det viktigste opp i alt dette for hvert fall Fjordkraft-ligaen, men de 2 andre seriene mister jo inntekter de også. Man er kanskje ikke så avhengig av eksponeringstall i 1-div og Kvinner Elite, men det er inntekter som bortfaller der også pr kamp.

Det ville vært hårreisende av Kulturdepartementet å tøyse med kompensasjonsordningen. Lønns- og faste kostnader er jo der uansett om man spiller kampen eller ikke. Det å kun kompensere for tapte inntekter på kamper som faktisk spilles blir bare tøv og et hån mot de som startet denne sesongen med andre tall inn i budsjettet.

Jeg hørte Erevik (tror jeg) snakke om en løsning hvis Kulturdepartementet faktisk gjør dette…

Sett opp kamper i tett tempo. Flere kamper samme dag. Send minimumsantall spillere. La dommer droppe puck og stå så i 3×20 og øv på flipp-pass, toe-drags og løkka-finta. Det trengs vel ikke mer enn målvakt og 6 spillere for at kampen skal være lovlig. Ved å gjøre det slik spilles kampen og man får kompensasjon for tapte inntekter.

Stavanger kan feks dra til Oslo og gjøre unna en drøss med bortekamper på en helg på denne måten. 10.00 i Grünerhallen, 13.00 i Garasjen, 16.00 på Jordal og 20.00 i Askerhallen. Kjører ferdig skiftet i minibuss fra hall til hall. Ny runde på søndag.

Jeg håper hockey blir spilt og at man ikke forandrer på inntektsgrunnlaget midt i sesongen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg