Jeg forstår ikke sutringen over TV2’s dekning av hockey

Mye vil ha mer og faen vil ha fler.. jeg husker denne setningen fra et eller annet sted, men kommer ikke på hvor. Jeg føler det er litt slik i dag. Vi har tidenes beste dekning av hockey som kan sees på skjerm, men alikevel klages det på alt og alle til tider.

En gang i tiden så var det slik at NRK viste en og annen kamp på tv. Men det var sjelden. De viste vm-kamper hvis vi hadde flaks, men var på hugget i OL. Heldig var den som hadde SVT1 og SVT2, for de fikk se hockey ganske ofte og mye, og spesielt landskamper og TV-Pucken.

NRK begynte så sakte men sikkert å fase ut hockey. Dette var kommentator Jon Herwig Carlsen så sterkt imot at han mer eller mindre nektet å kommentere “snutter” om jeg ikke husker veldig feil. Vi ble etter hvert avspist med 2 mål, en slåsskamp og resultatet i sportsrevyen hver torsdag og søndag (og knapt nok det).

Slik fortsatte det inntil TV2 plukket opp pucken og satte i gang en (for meg) revolusjon innenfor hockeydekning. Studio med folk, vising av hele kamper. Kommentering etc. Helproft i Norge sin ishockeytradisjon.

Nå kan du streame den kampen du vil se direkte. Du kan se kamper fra tidligere. Du kan se kamper nedover i divisjoner. Følge med på alt mulig bare du har abonnement på tjenesten.

Vi har rett og slett egentlig ikke noe å klage på nå.

Men det blir klaget. Selvfølgelig.

Sendinger, kommentering, kamera, lys. Litt teknisk vil det alltid være. Men i det store og hele så sparker tv-dekningen nå rompe.

Men.. som alltid..

Mye vil ha mer….

 

Vi har aldri hatt så bra dekning av norsk ishockey som nå. Serie og sluttspill. Herrer og damer.

 

Sjur Robert Nilsen spurte her om dagen på twitter om hvorfor vi, norsk ishockey, ikke har mer ressurser i form av sponsorer etter at norske landslag har gjort det godt. “hver gang vi har prestert tenker vi : nå blir det mer blest og penger inn”.

Jeg tror ikke det ligger mest der. Jeg tror det spørsmålet driver og besvares av hockey, TV2-dekningen, og oss publikummere.

Vi må få ishockey mer stuerent. Media må lære at det er ikke en bøllesport/slåssesport, men faktisk en idrett som er for alle, jenter og gutter.

Der er tv-dekningen en key-faktor.

Vi har aldri hatt en så bra dekning på tv som nå. Det må vi utnytte i samarbeid med TV2, Bariås, og alle de andre som kommenterer.

En klubb som Ringerike har doblet den spillende medlemsmassen. Det har skjedd på grunn av Ringerike sitt inntog i toppen, god rekruttering samt god media-dekning, både gjennom TV2 og etter hvert også lokalavisen. Lokalavisen har nå, slik det ser ut som, skjønt at dette er en toppidrett og ikke noe som tannlause idioter driver med bortgjemt nede på stadion. Foreldre ser nå at dette er en idrett lille Ola og Kari kan begynne med.

Jeg håper dette fortsetter, og er overbevist om at ishockey kommer til å vokse.

Det kan vi blant annet takke tv-revolusjonen for.

 

 

1 kommentar
  1. Sending og kommentarer er meget bra og er veldig takknemlig for at TV 2 sender hockey, mye fin idrett. Et lite minus er klokka ikke alltid fungerer, spesiellt ved powerplay

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg