Kanskje er «surret» i topphockeyen nå forbi?

Det er sommer og ferie, lagene trener og forbereder seg til sesongen 2021-2022, og absolutt alle ønsker seg en sesong helt uten surr eller stopp pga covid.

Surr har vi nemlig hatt en del av de siste årene..

Sesongen 2017-2018 ble avsluttet med en kvalifisering der Stjernen og Ringerike ble klare for Get mens Kongsvinger og Narvik ble klare for 1-divisjon.

I løpet av den sommeren ble det så klart at Lørenskog ikke fikk lisens. Narvik ble etter hvert tilbudt plassen men takket nei siden budsjetter etc ikke på noen måte var lagt eller var klare for en Get-sesong.

Dette betydde at Get sesongen 2018-2019 bestod av 9 lag.

Sesongen 18-19 avsluttes med en kvalifisering der Gruner og Narvik blir klare for Get mens Ringerike må spille 1-divisjon året etter. Kun 3 lag i kvalifiseringen altså.

Sesongen 2019-2020 spilles fullt ut men sluttspill og kvalifisering avlyses på grunn av corona. Det betydde at Gruner og Narvik slapp kvalifisering mens Lørenskog og Comet ikke fikk spille kvalifisering. Ingen lag opp eller ned.

Sesongen 2020-2021 spilles så langt det går men avbrytes etter hvert også den på grunn av covid. Covidreglementet for sesongen avgjør at Ringerike rykker opp og Narvik rykker ned. Ikke noe sluttspill eller kvalifisering spilles.

Gruner ungikk igjen å spille kvalifisering, Ringerike slapp også det, mens Narvik og Lørenskog ikke fikk spille kvalifisering.

Jeg ser enkelte sier/skriver at Lørenskog er snytt for opprykk 2 år på rad. Dette er ikke korrekt. Lørenskog er snytt for mulighet for å kunne spille om opprykk 2 år på rad ved at kvalifiseringen ikke har blitt gjennomført.

I tillegg har flere lag de senere år hatt en noe trøblete og anstrengt økonomi. Det synes å være over nå.. etter signering å dømme.

Jeg håper at kommende sesong gjennomføres som den skal med :

Sluttspill i Fjordkraft-ligaen

Play-off i 1-divisjon. Nr 1 mot 4 og 2 mot 3 i best av 5 kamper om 2 plasser i kvalifisering.

Vanlig kvalifisering 9 og 10 fra FK mot vinnerne i play-off

Vanlig kvalifisering mellom 1 og 2 divisjon.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg