Kari Jaquesson sier ikke hele sannheten om munnbind

“Masker virker ikke” er ikke den fulle sannhet slik trimdronningen påstår i siste video der hun henviser til en dansk studie.

Kari Jaquesson og hennes skeptikerfølgere er litt som prester.. de plukker litt der det passer.

Resultater fra en dansk studie om bruk av munnbind er lagt frem

Undersøkelsen involverte 18000 munnbind og 6000 dansker. Halvparten skulle bruke munnbind i offentlige rom i en lengre periode.

-resultatene viser ingen signifikant beskyttelse mot koronasmitte (ok, dette viste vi jo, man kan få dråpesmitte i øyne, på seg og smittes ved å klø seg i ansikt etter munnbind er av etc)

I studien har man sett på om personer med munnbind ble bedre beskyttet mot viruset enn personer som ikke brukte munnbind.

Forskerne bak studien har ikke tatt stilling til om koronasmittede personer med munnbind begrenser smitte av andre personer (dette var det visstnok ikke så nøye å snakke om fra Kari og skeptikerne)

Studien kan blant annet av den årsak ikke brukes til å konkludere bredt om bruken av munnbind er et effektivt virkemiddel til å redusere koronasmitte sier forskerne. Legg merke til ordlyden, de kan ikke konkludere bredt.

2,1% av de som ikke brukte munnbind fikk korona. 1,8% av de som brukte munnbind fikk korona.

Forskjellen er ikke stor nok til å konkludere med at munnbind beskytter en selv mot viruset. Igjen, dette vet vi. Vi bruker munnbind for å ikke smitte andre… hvis vi er smittet uten å føle/vite.

“Studien bekrefter derfor ikke den oppleste halveringen for risiko for smitte for brukeren av munnbindet. Resultatet tyder mer på en 15-20 % redusering av risiko”. (i følge forskerne).

-Dog kan ikke studien utelukke at masken ikke beskytter bæreren

-Det understrekes at studien ikke undersøkte maskenes funksjon som kildekontroll, dvs begrensning av smitte fra en smittet person, som bærer maske, til en annen person.

-Studien belyste heller ikke effekt av munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde avstand.

 

Studien avslutter med;

Disse resultater skal ikke være med på å så tvil om at utbredt bruk av masker utenfor helsevesenet kan være et effektivt middel for å redusere covid-smitte.

 

Jeg for min del tenker at ALT HJELPER !!!!

Altså: denne studien handlet om beskyttelse mot smitte ved bruk av munnbind, ikke om begrensning av smitte ved bruk av munnbind når man er uvitende smittet.

Stor forskjell

 

1 kommentar
  1. Jeg tenker også at hvis jeg går med munnbind og alle rundt meg gjør det. Så blir nok JEG litt beskyttet også. Maske mot maske er nok med å redusere. Selv om masken i seg selv skal beskytte ANDRE.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg