Kjøpelag, økonomi, seriemesterskap, Bøtta og dommere;

Nå begynner sirkuset igjen om ikke så altfor lenge

Det er 29 juli og de aller fleste lagene i Get og 1-divisjon begynner samle seg etter en velfortjent ferie. Barmarken skal tas opp igjen før de aller fleste også trekker på seg hockeyutstyr og kjører isøkter inne samtidig som det er så varmt ute at du kan lage ostesmørbrød rett på bilpanseret bare ved å glemme matpakka i en halvtime.

Sammen med alt dette sportslige kommer selvsagt også vi synsere, supportere, frivillige og andre i gang igjen.Da skal det meste innenfor norsk topphockey diskuteres…igjen…

Hva er det så det snakkes mest om?

 

Kjøpelag

Det slenges meldinger i hytt og pine rundt dette temaet. Det er nå forsåvidt greit nok, men når det er sagt: Det er bare lov med 6 utlendinger på matchprotokollen hver kamp. Om en klubb har 12 utlendinger i troppen må strengt tatt få være deres valg om de har råd til det. Vi må, i mine øyne,i tillegg slutte å regne de som har spilt i Norge i 8+ år som utlendinger. Da har de vært lojale mot norsk ishockey såpass lenge at da får vi innlemme de som de fortjener. Det er vel strengt tatt heller ikke veldig mange lag i de to øverste divisjoner som har i nærheten av flertall av lokale spillere? Gi meg gjerne kokkos, fik og deng om jeg tar veldig feil her.

Økonomi

Dette kommer vi jo heller ikke utenom. Heldigvis har alle klubber i de øverste divisjoner nå fått lisens (trur eg) og jobber hardt for/mot kommende og fremtidige sesonger. Det ser ut til at alle har frisk og god økonomi, så vi får bare håpe at ingen drar frem noe skjeletter fra skapet litt ut i sesongen. Jeg håper samtidig at alle lag som signerer spillere faktisk har råd til de avtaler de inngår ut hele sesongen og at vi ikke får et antiklimaks rundt juletider fra en eller flere klubber.

Seriemesterskap

Er det viktig eller er det ikke viktig? Visst pokker er det viktig å bli best mulig i serien. Vi snakker hjemmebanefordel hele veien om man vinner serien. Skulle man så bli slått ut så har man hvert fall vissheten at over 48 (45) kamper så var man det beste laget.

Bøtta

Er selvsagt toppen av kransekaka hva gjelder ishockey. Kongepokalen. Det handler om den etter at serien er avsluttet. Det er slik det er alle steder. Ja, Bøtta er viktigere enn seriemesterskapet, men vinner du serien så har du gitt deg fordel i jakten på Bøtta hele veien inn.

Dommere

Lite blir vel mer diskutert enn dommere og dommerstanden. De som har lest hva jeg har skrevet før vet at jeg ikke er så stor tilhenger av mye av det som skrives og sies om dommerne. Uten dommerne blir det ikke noe hockeykamper, og det ville være ille for å si det mildt. Uansett er det ikke slik at det å betale inngangsbillett gir en tillatelse til å stå og hetse dommere i 3×20. I tillegg er det noe som heter rekruttering…som ikke er lett når voksne folk står og brøler og sjikanere dommere på is…med dommeraspiranter stående rett ved.

Begynn å dømme selv.. blitt sagt nok…

Lær reglene skikkelig selv… kan ikke sies ofte nok.

Det er noe med å kunne mye av reglene slik at det dommerne gjør ute på isen ikke skaper mer trøbbel enn det straffede lag faktisk får pga brudd på spillereglene. Jeg har selv sett både spillere, trenere og lagledere reagere som bare faen…for så på måtte innrømme etterpå at “den regelen kunne de ikke”. Da sier det seg selv at mange supportere også kanskje mangler kunnskapen.

Når alt det er sagt:

Det er lov med entusiasme

Det er lov med førstegangsreaksjoner

Det er lov å være uenig

 

-men hets og sjikane ække no særlig.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

2 kommentarer
  1. Litt kokos, fik og deng her; Sparta har iallfall 13 egenproduserte og lokale spillere i stallen. Skulle ikke forundre meg mye om det viser seg å være “i nærheten av flertall”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg