Klubblisens, poengtrekk, inndra lisens: reglene…

Det snakkes og skrives mye om Lillehammer sin situasjon (som jo er den verste), men også om Manglerud Star sin som jo også nevnes av klubber og eksperter i samme åndedrag.

Sosiale medier, som twitter og Facebook, har innlegg av diverse sorter om temaet, men det er ikke lett å holde tunga rett i munnen her, for veldig mange uttaler seg med synsing.. og ikke med fakta.

Jeg tenkte derfor en liten titt ned i klubblisensreglementet var på sin plass.

Dette er datoene Eliteserien har å forholde seg til. For de aller fleste gjelder a, b og c.. men Lillehammer og evt andre under handlingsplan skal altså rapportere 1 gang i mnd. Mange på sosiale medier har snakket om dette, og her er da det som står skrevet i klubblisensreglementet.

 

Bestemmelsen om klubblisens og hva som blir følgene av å ikke levere inn søknad og/eller ikke får innvilget lisens. Sist gang dette var i effekt var vel da Lørenskog ikke fikk innvilget sin lisens og ble flyttet ned i 2 divisjon. Narvik fikk da tilbudet om plassen i Get, men takket fornuftig nei siden deres økonomi ikke var budsjettert for Get-spill, siden det var klart i mars at de ikke klarte kval.

 

Kriteriene for lisens er gitt i disse 9 punkter. Punk 3 og 9 er vel ganske interessante i den situasjonen deler av norsk ishockey befinner seg i.

 

Dette punktet med poengtrekk er ganske heftig om regnskap brytes ned og man finner mange brudd. Det kan bety massivt med poeng i minus ved oppstart neste sesong.

 

Dette siste punktet jeg viser her er vel også ganske relevant.

Nå sier overskriften selvsagt at NIHF ved forbundstyret “kan” avslå søknad samt inndra en tidligere gitt lisens, så de må jo ikke gjøre det antar jeg, men det setter vel en ganske sterk presedens her om Lillehammer slipper unna sanksjoner i inneværende sesong eller før neste.

 

Nåvel… Det finnes mange flere “punkter” i klubblisensreglementet.. men dette er vel noen av de som har vært mest “debattert” på SoMe.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg