Korona – Skal vi i gang igjen nå?

Jaggu godt folk fikk tatt seg en svipptur til syden for å hente tilbake viruset

Begynnelsen av mars ble også begynnelsen av en tids-æra i Norge vi sent kommer til å glemme. Vi kommer antakeligvis til å glemme gummistøvlene til Drillo lenge før dette året blir en anekdote i verdenshistorien. Helt i starten av dette var det som vanlig en hel masse kommentarfelt-luringer som visste alt bedre enn helsevesenet og anbefalte å drikke varm kaffe og te etc. Det å ikke bruke hue og tro at viruset ikke tålte 26-27 grader ringte ingen bjelle mht egen kroppstemperatur feks.

I tillegg kom jo svindlerne på banen. Og da måtte jo dette sies: “Kjære alle gamlinger og godtroende folk i dette landet: Visjon Norge er svindel. Du unngår ikke coronasmitte ved på gi penger til Visjon Norge. Du blir ikke frisk av corona-virus ved å gi penger til Visjon Norge. Det eneste du oppnår er å bli blakk”.

Hvordan synes alle dere som ga penger til Visjon Norge at det gikk?

 

Hva gjorde vi så dag 1?

Det gikk altså ikke mer enn sekunder fra statsministeren, helseministeren og hu derre med det svære håret ga beskjed om at alt stenges ned OG at det IKKE er behov for hamstring før det var komplett kaos i butikkene. Folk valfartet til matbutikker og kom ut igjen med vogner fullere enn julehandel x 2.

På tross av forsikring fra myndigheter om at butikkene skal være åpne så klikket den norske befolkning i vinkel, dro på butikken og kom ut med 3 pakker spagetti, 24 tomater, 11 agurk, 5 paprika, 7 poser gulrøtter, 8 gule løk, 5 blomkål, 5 brokkoli, 10 kg potet 4 kinakål, 4 pk bordsmør, 6 pk Melange , 10 l laktosefri lettmelk, 5 l appelsinjuice, 18 bokser bogskinke, 12 bokser lys lapskaus, 10 bokser joikaboller, 5 kg kjøttdeig, 6 kg kyllingfilet, 11 grandiosaer, , 5 pk koteletter, 5 pk kjøttkaker, 10 brød, 8 pk rundstykker, 10 kg hvetemel, 10 pk gjær, 10 kg sukker, 5 kg kaffe, 3 store glass syltetøy, 3 kg gulost, 2 kg brunost, 8 pk salami, 5 pk haugpølse, 3 pk flatbrød, 15 l cola zero, 48 pils, 15 poser potetgull med paprika, 7 poser saltstenger, 10 plater melkesjokolade, 5 tannkrem, 4 tannbørster, Paracet, otrivin og 1 pk tyggis. Og til slutt en tur innom polet og hamstre litt ekstra rødvin.

 

På dette tidspunkt måtte man stille seg noen spørsmål…

-Hva skal folk med 218 doruller hver?

-Når begynte hele Norge å bake?

-På hvilket tidspunkt ble Spaghetti ala Capri survival-food?

Folk kjøpte morsmelkerstatning for å bruke i kaffen fordi andre hadde hamstret melk….

Det som var helt sikkert var at fryktelig mange bestemte seg for at “skal vi være hjemme skal vi hvert fall lage god engelsk frokost hver dag”.. Jeg har aldri sett butikker være utsolgt for egg, og bønner i tomatsaus.. spesielt bønner i tomatsaus.. Hva i svarte var meningen med å hamstre bønner i tomatsaus? Hadde alle blitt cowboyer over natta og skulle sitte ute og spise brødskælker og bønner?

 

Hva nå?

Nå ser det dessverre ut som veldig mange har blitt for løsslupne med dette og at smitten er hentet tilbake. I moss har det nå blusset opp etter hjemkomst ferietur. Det kan være tilfeldig, men det kan godt være ren skjær egoisme også. Tar vi ikke skikkelig hensyn og grep nå kan neste 3-4 mnd også bli en periode der vi må være hjemme i størst mulig grad.

Jobber kan være i fare igjen.

Idrett kan være i fare igjen, og spesielt tillatelsen til å trene. At bredden ikke totalåpnes har jeg forståelse for….men om det igjen skal måttes stenge helt ned tror jeg det blir tøft..

 

Folkens: Bruk hue. Ta forholdsregler. Ellers går dette til helvete igjen.

1 kommentar
  1. Bra skrevet, og godt sagt! Når folk synes det “har vært lenge nok” corona, så gjør de bare som de vil ser det ut til. Eneste som hjelper er strenge forbud med bøter omtrent.. Håpløst!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg