Kvinnens hjerne vs mannens hjerne

Det er blitt sagt og skrevet mye om forskjellene på menn og kvinner. Mars og Venus boken er en av de. En bok jeg ønsker å skrive en eller annen gang, “Mannehåndboken” (patenten er min, hører dere, min), vil være en bok alle unge menn vil komme til å dra veldig nytte av i forståelsen av sin utkårede. I en slik bok vil det instrueres i “hvordan svare på spørsmål” blant annet. Spør kjæresten/samboeren/kona “Du, synes du denne kjolen får meg til å se feit ut”… så er det jo åpenbart for mange at svaret ikke er “ja” eller “nei, det er alt flesket som får deg til å se feit ut”. Svaret er selvfølgelig “du er ikke feit, og du ser nydelig ut i den kjolen”. Noen menns hjerner fungerer dessverre ikke helt slik, og videre lesing vil fortelle deg hvorfor.

Mannens og kvinnens hjerne er forskjellig.

For enkeltheten skyld kan man si at mannens hjerne inneholder små rom. Kall det hjerne små bokser. Mannens hjerne fungerer da slik at vi har et rom, en boks for alt mulig. Vi har en boks for jobben, vi har en boks for bilen, vi har en boks for hagen, vi har en boks for huset, vi har en boks for kjæreste/kone/barn etc, vi har en boks for penger, familien, svigerfamilien, osv osv.

Vi har små bokser rundt over alt i hjernen, og hovedregel er: De berører ikke hverandre. Det vil altså si at når en mann diskuterer et spesifikt tema, eller gjør en spesifikk ting så har han altså gått til den boksen, det rommet i hjernen og åpnet den. Mannen diskuterer eller gjør bare det som er i den boksen. Når mannen så er ferdig lukker han den boksen og putter den tilbake samtidig som han er veldig veldig forsiktig slik at boksen ikke berører noen annen boks. Vi vil ikke ha kortslutning eller andre problemstillinger inn i boksen.

“Mannen kan ikke tenke på to ting på en gang” sier man jo ofte. Forklaringen er jo rett foran deg i teksten over denne setningen du akkurat nå leser. Vi åpner ikke mer enn en boks av gangen. Vel, det er ikke helt korrekt det heller. Det er mer korrekt å si at mannen aldri har mer enn en og en halv boks åpen. Default-boksen er selvsagt sex-boksen. Den er alltid åpen. Den lukkes halvveis når mannen skal gjøre noe annet, men lukkes aldri. Den åpnes veldig lett igjen. Viktig også å huske på at når mannen bruker akkurat den boksen så er alle andre bokser 100% lukket. Mannens hjerne er aldri noe annet sted da sex-boksen er i bruk.

Kvinnens hjerne derimot er veldig veldig annerledes og bygget opp enn mannens hjerne. Kvinnens hjerne er bygget opp av en svær ball av ledninger. Se gjerne for deg et fiskesnøre, juletrelysene, utelysene, alt du kan tenke deg som har surret seg sammen i en ball der alt er knytte til hverandre. Alt berører alt. Tenker kvinnen på oppvasken på benken ender tankerekken gjerne opp i: oppvask, ny kjele, Jernia, Kids Interiør ved siden av, nye gardiner, ny soffa, pusse opp stua, nytt spisebord, søren jeg glemte handle tørrgjær..

Kvinnens hjerne fungerer som internettets super-motorvei. Energien som driver alt dette, denne motorveien, er følelser. Det er en av grunnene til at kvinner ser ut til å huske absolutt alt som har skjedd. Det skjer selvsagt fordi at når du tar noe som har skjedd og kobler det til en følelse så brenner det seg fast i hukommelsen. Slik kan og vil kvinnens hjerne sørge for at hun husker noe for alltid.

Det samme skjer også for menn, ikke misforstå. Det skjer bare ikke så ofte som hos kvinnen ene og alene for menn bryr seg egentlig ikke om å huske alt mulig.

Kvinner ser ut til å bry seg om alt og alle, og de aller fleste kvinner elsker det. Kvinner har også mer spørsmål enn mannen normalt kan svare på. Får en mann feks en tekstmelding som sier noe om en felles venn av de 2 så leser mannen tekstmeldingen, forteller kona hva som står der og thats it. Kvinnen derimot fortsetter med masse spørsmål mannen umulig kan svare på ut i fra denne ene meldingen. Som for eksempel om en mann får en tekstmelding om en felles venn som har kollidert, men det går bra så slår mannen seg til ro med dette. Kvinnen derimot begynner spørre om kona og barna var i bilen, om den andre sjåføren ble skadet, om det var andre involverte, hvilket sykehus de ble kjørt til osv.

Hjernene våre er forskjellige. Rett og slett.

Til slutt:

Mannen har en boks i hjernen, et sted i hjernen, en spesiell plass man kan kalle “ikkeno”. Dette er en ukjent plass, ukjent territorium for kvinnen. I denne boksen er det ingenting. Den er helt tom. Denne boksen er favorittboksen i mannens hjerne. Mannen åpner denne boksen ved hver minste lille anledning. Denne boksen er in fact den eneste boksen som får mannen til å lukke sex-boksen helt igjen for en liten stund. Ikkeno-boksen er en kraftig boks. Det er den boksen som sørger for at mannen kan gjøre hjerne-døde aktiviteter i timesvis uten å kjede seg.

Kvinner kan ikke gjøre dette. Hjernen deres stopper aldri opp. Den tenker alltid på ett eller annet. De forstår ikke ikkeno-boksen. Det er jo også lite som irriterer en kvinne mer enn å se på en mann som gjør ikkenoe… Men fortvil ikke, undersøkelser er gjort av mannens hjerne og den endte opp i en konklusjon om at en mann kan tenke på ikkeno og fortsatt puste.. Han er er altså ikke i ferd med å dø..han har bare åpnet ikkeno-boksen og satt seg til. Det er forøvrig også ikkeno-boksen som gjør at mannen kan stå med et lett apatisk uttrykk i ansiktet ute i elva og fiske i timesvis.

 

Ha en flott dag, samme hvilken hjerne du har.

 

(hvis du synes du kjenner igjen tematikken så er innlegget inspirert av et humorforedrag av Mark Gungor)

 

Les også:

En mann og hårfjerning i intime soner

Jeg gir mannen et ansikt!

Gillette… ta deg ei bolle

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg