Litt søndagsnostalgi; Ringerike a-lag.. en eller annen gang

Det har dukket opp noen gamle bilder. Jeg tror det er fra 2003 basert på en kalender som henger på veggen i ett av bildene. Takk til Roger “Rulla” Olsen som sendte de til meg.

Åpningsbildet er av Anders Aasen. Plaster og blåveis kommer av et skudd jeg selv avfyrte en uke eller to før denne kampen spilles. Historien går slik.

Det er kamp mellom Jutul og Ringerike i Bærum Ishall. Jutul har med en spiller hjemme på perm fra utenlandstjeneste i millitæret. Han ble bråsint 16-17 minutter ut i første. Han spurter over hele banen og krysstakler Tom Ulrik Torgersbråten i nakken. Match og direkte ut. TuT (som han ble kalt) lå stille. Det ble besluttet ikke røre på han og ringe sykebil. Da avtaler jeg, dommer og kaptein på Jutul at vi tar pause og spiller så 3-4 min ene vei før vi snur og dropper for periode 2 uten pause imellom. Tut kjøres sykehus, pausa går unna, og så er vi i gang igjen.

Dropp i Jutul sin sone. Jan Erik Johansen vinner den klart tilbake til meg på back. Jeg skyter slagskudd som en Jutulspiller får touchet og dermed fyker puck rett opp i ansiktet på Anders Asen. Rett i isen med han, og der ble han liggende.

Det er da de legendariske ord kommer fra Steffen Tinholt som har skatet bort til Asen som ligger der: “Fy søren, se den kulen vokser a”

Proffsyklist Ole Gabriel Rasch i front.

Henning Hansen midt i et dæææææjååå… eller no..

Coach Jan Erik Johansen… og Rune med knea og ryggen

Jan Erik Johansen samt Super-Joe” Johan Eskelund i hvitt

Kenneth Egeli ber til høyere makter…eller så hadde han sovna… ikke godt å si

Martin Parthaugen taper kølla..  Millitæren til høyre kommer jeg ikke på navnet på akkurat nå…

Morten Ask med smekke på

Jim Gallagher og Per Øyvind Johansen.

Steffen Tinholt.. han med den legendariske..

Og Tom Ulrik Torgersbråten (han som ble kjørt på sykehus) som avsluttende bilde på denne nostagi-trippen

 

En liten avslutningshistorie om tidligere nevnte Aasen har man jo og… som også inneholder en setning som er husket på Ringerike.

Kamp på Runnirinken. Anders Aasen forfølger en puck alene over midten. Målvakt ruser utover og kaster seg mot puck. Det samme gjør Anders. De kræsjer. Avblåsning. Anders kommer så til boksen og bytter. Setter seg ned, tar av seg hansken og kjenner seg på ryggen. Tar frem hånden med blod på. Anders ber så oppmann Ole Henning om å sette på et plaster på såret på ryggen. Ole Henning tar med seg medisinvesken, setter seg på huk bak Anders, drar opp drakt og t-skjorte og sier: Anders, sånt plaster har jeg ikke.

Anders hadde fått skøyta til målvakt i ryggen og hadde et 30cm langt kutt på skrå nedover ryggen. Anders har fortalt i ettertid at alt medisinsk personell som så kuttet utbrøt “oi”…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg