MDG – med statsbudsjett som legger Norge dødt

Bare glem å bruke bil eller reise på ferie om MDG kommer til makten.

Jeg ble sittende å lese en artikkel på nettavisen som tar for seg MDG’s alternative statsbudsjett. Budsjettet plukkes fra hverandre fordi partiet kort og godt ikke har regnet på konsekvensene av egen politikk. De svarer stort sett samme leksa på alt: “dette er et budsjett for å nå klimamålet”. Det er nå sikkert vel og bra det… men om alt i Norge utenfor ringveien er dødt så har man kanskje ikke hatt øye helt oppe. Budsjettet er skreddersydd for miljø-hipstere som bor i sentrum.

Nåvel.. Jeg har også tenkt denne tanken. Den skrekkelige tanken på at MDG noensinne får noe reell makt over landet Norge. Et land som er bygget opp av en generasjon som fant oljen og gjorde Norge til det landet vi bor i i dag. Politikere som har tenkt seg grundig om og sett på konsekvenser etc av politikken (på tross av at de krangler om smådetaljer i statsbudsjettet hvert år).

Jeg har sett for meg et scenario der MDG vinner stortingsvalget…

 

Et nytt Norge våknet…

Det hadde vært en surrealistisk valgkamp. Miljøpartiet De Grønne, altså MDG, var de som mer eller mindre vant alle debatter på tv med sitt miljøsyn og sin miljøtilnærming. Folket, eller mest de yngre velgerne, lovpriste MDG for alle de gode ordene og lovnadene de ga. De unge ville ha en ny retning. Og MDG vant… De vant med et brak på grunn av alle 18-24 åringene som gikk til stemmelokalene. De ville ha miljø og atter miljø. De ville ikke høre på økonomer og etablerte politikere. Norge skulle nå inn i fremtiden med grønne fingre og tær.

Det er 15 uker siden nå..

I går stengte den siste bensinstasjonen i byen her. Hønefoss holdt ut lenge men nå er det tomt. Vi har dyttet bilene inn på gårdsplassen og dekket de til. Vi får kanskje bruk for de engang igjen. Det kan jo hende andre partier kommer til makten ved en senere anledning. Vi hadde tross alt ikke råd til å kjøre med bilen lenger heller… 1 liter bensin til 47 kroner samt 250,- for å kjøre over Sollihøgda. På nyhetene i går så fikk vi vite at litt over 600 000 mennesker som hadde sine arbeidsplasser i bedrifter som var avhengig av olje og gass nå går på Nav. Industrien i utkantnorge driver også og går under fordi de ikke får eksportert varene sine pga at lastebilene står stille. Oljefondet tappes daglig på grunn av alle som skal ha trygd.

Utbyggingen av jernbane går like tregt som før fordi alle pengene går til vedlikehold av tognettet i de store byene. Her på Hønefoss finnes ikke kollektivtilbud, da det lille vi hadde jo var buss som ikke lenger får drivstoff. De sa på nyhetene at det kun er et par år til el-bussen kommer, men at den kun vil nå halvveis til Oslo så pendlerne må bytte buss på vei til og fra jobb, vel, de som har jobb da.

MDG sine lovnader om å leve på jordbruk, skogbruk, fangst og fiske virker ikke å kunne holde. Det er tydeligvis forsåvidt greit å drive disse næringene på land, men fiskerne kommer seg jo ikke ut på havet pga drivstoffmangel, samt at ingen får fraktet varene sine noe sted pga samme drivstoffmangel. De solcelledrevne bussene som ble lansert står også stille da det stort sett har regnet i Norge de siste ukene.

Videre har det utviklet seg nær mafiavirksomhet på mandager, onsdager og fredager da det ikke er lov å kjøpe eller spise kjøtt i noen offentlige rom… vel, du har lov å gå på sprøyterom sammen med de narkomane om du tilfeldigvis har kjøttpålegg på brødskiva den dagen. Noen annet medfører bøter. Hjemme har vi stort sett spist det brødet som kona baker i peisen på den gammeldagse måten..vel og merke de dagene vi tør å brenne ved da. Bruke strøm det har vi ikke råd til mer enn høyst nødvendig. Klærne våre vasker vi en gang i uken i elven og da vasker vi oss selv godt samtidig.

Det rapporteres også om færre og færre elever som møter opp på skolen utenfor de større byene for foreldrene klarer ikke få barn på skolen og samtidig komme seg på jobb tidsnok til å ikke bli sparket for å komme for sent hele tiden. Barnehagene begynner også å tømmes og personalet permitteres og sies opp av samme grunn som for skolene. De gjeve lovordene om mange nye barnehager, skoler og idrettsarenaer i nærområder begynner å haste om ikke Norges barn skal bli de store taperne i verden.

Fruen og jeg har bygget en primitiv hesteinnhegning i hagen og hentet hjem hesten vår. Det går faktisk an å ri til butikken nå for biler er det jo knapt på vegen. Jeg har de siste ukene ridd på jobb på mandag og så kommet hjem på torsdag. Det er ingen vits å dra frem og tilbake, men dessverre fikk jeg beskjed om at neste fredag stenger fabrikken ned. MDG har nedlagt veto mot bygging med betong. Fra nå av er det kun treverk som gjelder.

Det begynner å bli litt, av mangel på et bedre ord, mytteritendenser i Norge. Det snakkes tilogmed om kupp og nytt valg. Det var jo ikke slik de unge ville ha det. De kommer seg jo ikke noe sted de heller. De som stemte for MDG og ikke bor i de store byene har jo ikke sett noe til tog eller trikk. De har måttet slutte på skoler og har mistet jobbene sine på bensinstasjoner og lignende arbeidsplasser. Ingen får dratt på ferie lenger heller. Gardermoen og de andre flyplassene er jo stengt.

Det begynner å bli litt The Walking Dead over folk i byene nå. Utallige arbeidsløse.. Ungdom uten noe å gjøre.. Kinoene er steng for billettene ble satt opp til 200,- stykk for å koste elektrisiteten som trenges. Konserter er bare å glemme.. Vel, Bjørn Eidsvåg har konserter i parken utenfor der han bor med kun kassegitar…men det er stort sett det.

Anarki er ikke langt unna….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg