MDG og SV’s klimapolitikk vil rasere Norges økonomi

Det vil skje uten at det påvirker verdens klima overhodet

Det nærmer seg valg og partiene kommer med ene godbiten etter den andre. Partiene MDG og SV er de 2 partier som står øverst på barrikadene og roper høyest om klimakrise og grønt skifte i Norge for å redde oss alle fra klimakrisa. Felles for de begge er meg bekjent at de ikke har plan B for Norge om Norge faset ut olje og skulle leve av noe annet. Joda, de snakker om grønne jobber etc.. men hva er nå egentlig det? Og hvordan skal de grønne jobbene etableres? Hvor er de? Hvem skal betale for etableringen av de? MDG og SV snakker veldig mye om hva Norge ikke skal og hva vi skal slutte med, og nær sagt ikke noe om hva Norge skal.

Når de så på toppen av dette beskylder enkeltpersoner innenfor dagens regjering for å være ansvarlig for naturkatastrofer i forskjellige verdens land, ja da skjønner man at det er totalt useriøst det som kommer… og disse samme personer vil altså inn og styre Norge.

Hva er så tilfelle…

Det virker å være tilfelle at MDG og SV ikke forstår sammenhengen med det energibehovet verden har i dag opp mot hva som kommer til å skje om Norge kutta alt som hadde med olje å gjøre i løpet av kort tid. Norge er ingen stor nasjon i mengde olje som tas opp. Skulle Norge slutte med oljeopptak i dag, ja da ville OPEC bare la de andre land som tar opp olje overta den mengden Norge sluttet å ta opp. Det er altså ikke slik at Norges andel olje ikke lenger vil tas opp og telle… den vil bare tas opp et annet sted.

Det betyr igjen at MDG og SV vil senke Norges levestandard, svekke Norges økonomi, gjøre livene vanskeligere for innbyggerne i Norge komplett uten grunn. For det er nemlig slik at det vil ikke merkes overhodet om Norge sluttet med oljeleting og oljeopptak, vel annet enn i Norge selvsagt mht tap av enorme inntekter vi bruker for å betale for dagens velferdssamfunn.

Det hjelper altså ikke at Norge slutter med oljeopptak når da Saudi-Arabia, Emiratene, Quatar, Kuwait, Irak, Iran, Russland, Usa, Canada, Mexico, Venezula, Brasil, Angola, Nigeria, Kina da bare upper opp sine uttak for å dekke opp det samlede behovet som finnes.

Da er det vel strengt tatt bedre faktisk om Norge tar opp enda mer olje på den måten Norge gjør istedenfor å la andre land ta opp Norges andel på en mye mer forurensende måte en Norge gjør det i dag.

Det verste er at land rundt omkring i verden, og spesielt Kina, planlegger øke sin kulldrift med flere hundre prosent. Det gir MDG og SV’s politikk på klima for Norge bare et lys av tåpelighet og viser i mine øyne null forståelse for hvordan ting fungerer.

 

Men, snakker vi miljø…da er det noe helt annet.. Der tror jeg ganske mange er enig

Norge som nasjon kan jobbe med:

-matsvinn

-søppel og sortering

-gjenbruk

-jobbe med rensing av hav og natur

-legge til rette for kollektivbruk

Man trenger altså ikke hate bilen for å legge til rette for bruk av buss og tog. Det handler ene og alene om tilrettelegging og finansiering. Det må være så billig å bruke buss at det blir det opplagte alternativet om man feks bare skal en tur til sentrum og gå på kafe. Så må man også akseptere at Norge ikke bare er storbyer, og at miljøvennlig ukehandling til familien ikke går særlig bra ved å bruke kollektivt.. spesielt om man bor vekk fra store byer.

 

Norge er et fantastisk land å bo i. Velferdssamfunnet er bygget opp sakte men sikkert med en ryggrad i oljepengene. Det å la enkelte mikropartier nå få komme inn på stortinget og få makt til å rive i den ryggraden er farlig.

Det er viktig å ha med seg at man gjør ikke noe godt for verdens klima ved å stoppe norsk oljeopptak…man gjør det faktisk kanskje litt verre ved at mer forurensende land overtar Norges andel. Dette er symbolpolitikk som skader Norges økonomi.

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg