Miljøforkjempere og alkoholmotstandere gnir seg i henda nå

Corona-viruset gir de akkurat det de vil

Jeg synes jo det er forkastelig at enkelte miljøforkjempere prøver å sko seg på den katastrofen vi er inne i. Men de gjør det. “Bare se hvor rent og pent det blir når det er som nå”… Joda, det er riktig akkurat det. Færre og færre er ute og kjører bil. Flere og flere fly står på bakken. Forbruket i samfunnet går kraftig ned. Vi får ikke dratt på ferie. Vi får ikke gjort det vi pleier og gjøre og må holde oss hjemme.

Hvordan synes dere dette går MDG?

Hvordan synes dere samfunnet fungerer med deres våte drøm nær sagt realisert?

Hvordan tenker dere dette ville gått uten oljepengene?

 

Skjenkestopp

Oslo har nå innført skjenkestopp på alle utesteder. Utestedene klarte ikke følge reglene med hensyn til avstander etc og dermed fant kommunen ingen annen måte å gjøre dette på. Til alle som da som tenker “Hvaaaaa…. men butikkene er jo ikke åpne for ølsalg på søndager” så ber jeg om å lese “skjenkestopp på alle utesteder” om igjen og nøye. Det er altså ikke nødvendig å løpe på butikken på mandags morgen for å hamstre øl. Man trenger altså ikke misforstå igjen, slik man gjorde da Erna sa : vi må handle raskt… og mente mot viruset…mens tusenvis av pappskaller tenkte oi… vi må raskt på butikken…

Oslos skjenkestopp på utesteder får jo ringvirkninger man kanskje ikke har tenkt over med tanke på samfunnets beste. Det er vel ingen overdrivelse å si at Oslo Krf og Krf nasjonalt antakeligvis nå sitter med hendene foldet og takker alt fra Jesus til Moses for denne fantastiske nyheten. Det får vi nesten tåle. De har jobba hardt i årevis for dette og nå er de litt på vei.

Jeg synes jo oppriktig synd på alle de som jobber i Oslo’s utelivsbransje som faktisk overholdt reglene. Det er tross alt snakk om jobber og bedrifter dette. Mange var flinke og skapte det som måtte til, mens andre igjen tok flygefart og dreit i forbud og alt rundt det, og bare kjørte på som vanlig. Men igjen, det er en nasjonal dugnad dette. Kanskje like greit at man stenger ned alt som ikke er samfunnskritisk at er åpent.

 

Men, påvirker dette forbudet annet i nevneverdig grad?

-vinmonopolet får enda mer trafikk. Lite skår i Krf-gleden..men det er tross alt lovlige varer.

-butikkene får virkelig omsetning på alkoholvarene. Mye av shaiten som står innerst og bakerst i hyllene kommer til å få bein å gå på i Oslo nå. Mye sur IPA drit som kommer til å leske struper i Oslo etter hvert. Andre større byer følger nok etter.

-one night stand tallene går drastisk ned. Dette er jo en direkte følge av skjenkestoppen. Øl-brillene kun på hjemme fører sjelden til noe galt…annet enn i områder med innavl som tradisjon.

-det blir en sterk nedgang i kjøp av angrepiller.. sier seg jo selv etter nedgangen i one-nighterne..

-kondomsalget synker drastisk.. også som en følge av utesteder stengt. Det blir nok en stund til du står med ørneblikket klokka 02.40 og speider etter siste dansen og potensiell natte-partner.

-reality-folka som er betalt for å feste går konk. Vel, dette er jo nærmest en gledelig nyhet. Ikke det at noen går konk, men når man ser på SoMe nå hva denne gjengen med brøkregnere driver med når vi andre isolerer oss mest mulig, ja da fortjenes vann og brød en stund på de.

-det er nok mye annet også.. fyll gerne inn i kommentarfeltet

 

På det mer personlige plan:

At utesteder stenger bryr meg ikke så mye. Det hører til sjeldenhetene at jeg tar meg råd til en øl eller fire på byen. Jeg ble spurt av en kollega om hvordan jeg hadde det, hvordan jeg taklet situasjonen vi er inne i…

Svaret.. Vel, Min hverdag er stort sett lik alltid. Jobb og så hjem og sørge for det som skjer her. Enn så lenge gjør jeg jo akkurat det samme nå. Ut av døra, bil til jobb, inn på alene-kontor, hjem på ettermiddagen og så familieliv. Den eneste store forskjellen er jo at jeg ikke får dratt på trening på kvelden. Jeg har knirkeknær og glass-ankler så hockey er mer eller mindre det eneste jeg gjør av idrett for å slippe vondt i knærne dagen etter.

Det at golf-sesongen, det går fint å spankulere rundt med golftralle, kan ryke samt at hockey er på vent… det gjør “vondt”…

…og ikke nok med det… i morges fikk jeg flis i fingeren og

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg