Nest siste serierunde, og det er enda ikke avgjort

Når hadde vi sist denne situasjonen?

 

Vi er altså i den situasjonen at det er 2 serierunder igjen og hverken vinner, topp4 eller bunn2 er avgjort. 10 kamper igjen, og vi kan enda se store forandringer i toppen, og faktisk i bunn, basert på resultatene i disse siste 2. Jeg kan ikke huske sist dette var tilfelle? Kommenter gjerne i kommentarfelt den som vet. Eriksen, Follestad, Erevik, Bariås eller Hoel har kanskje oversikten her?

Stavanger sablet ned Lillehammer 12-2 i DnB i går. Jeg ser det skrives at Lefebvre satte en masse Oilers-rekorder med sin produksjon i den kampen.

Stjernen gjorde det samme i Grünerhallen med Grüner. 1-10 på tavla til slutt. 5 mål i EQ, og 5 mål i PP1. Det hjelper på statistikken.

Storhamar vant oppskriftsmessig i garasjen. Det endte med komfortable 0-4. Avstanden opp til Stavanger er da den samme.

Ringerike vant 6-2 hjemme mot Frisk Asker. Rimjans med 2 mål og 3 assist i denne, der Ringerike var gode og Frisk Asker ikke med i det hele tatt de første 30 minuttene.

Sparta vinner til slutt 4-3 på sudden hjemme mot Vålerenga. Avgjøreslen da Gintautas spiller puck fra rundvant opp til Teppo i slottet som passer Jakobsson med et “fake-skudd”. Jakobsson på kontoret sitt på siden av mål setter direkteskuddet.

 

Nest siste serierunde lørdag 25 feb:

 

Stjernen – Ringerike: 14.00

Stjernen vil med 3 poeng her ha 89 poeng og ligge veldig godt an før serien avsluttes borte mot Sparta i det som kan bli en “finale” om en plass i topp4 og hjemmebanefordel i sluttspillet. Ringerike må vinne borte mot Stjernen. De må aller helst ta 3 poeng, men det kan holde med 2 poeng om de tar 3 hjemme mot Lillehammer i siste kamp. Da kan det bli plass 8, gitt at Manglerud ikke tar poeng i de 2 siste.

 

Frisk Asker – Sparta: 16.00

Frisk Asker med ikke noe å spille for annet enn å holde seg i form inn mot sluttspill. De blir nummer 6 uansett. Frisk Asker møter Storhamar i siste serierunde. Sparta våknet igjen mot Vålerenga og tok 2 poeng som kan vise seg å bli meget viktige i kampen om hjemmebanefordel i toppen. Sparta avslutter serien hjemme mot Stjernen.

 

Vålerenga – Storhamar: 16.00

Utvilsomt rundens godbit. En klassiker. Et utsolgt Jordal kommer til å se to lag som begge vil ha 3 poeng og best mulig utgangspunkt foran sluttspillet. Vålerenga må vinne for å være sikre på at ikke Stjernen kommer og tar 4 plassen, Storhamar må vinne for fortsatt håp om seriemesterskap (sånn i tilfelle Stavanger snubler litt). Vålerenga avslutter serien borte mot Manglerud, mens Storhamar møter Frisk Asker i siste.

 

Lillehammer – Grüner: 18.00

En relativt ubetydelig kamp nå på slutten. Lillehammer blir nummer 7, og avslutter serien borte mot Ringerike. Grüner blir nummer 10 og avslutter serien hjemme mot Stavanger. Begge lag sablet ned i denne runden, så greit å få opp igjen selvtillit i denne kanskje.

 

Stavanger – Manglerud Star: 18.00

En kamp Stavanger kan sikre seriemesterskapet i hvis Vålerenga slår Storhamar på Jordal. Stavanger avslutter serine borte mot Grüner, og kan vel sikkert tillate seg en tur over gata etter den matchen og ta seg en Kilkenny eller Guinness før flytyren hjem. Manglerud Star på sin side  kan sikre sluttspillsplassen i denne. Enten ved å ta 1 eller flere poeng selv, eller ved at Ringerike ikke tar 2 eller 3 poeng borte mot Stjernen.

 

Stjernen – Ringerike spilles som man kan se klokak 14.00. Det betyr at kampen Stavanger – Manglerud kan bli ufattelig spennende og viktig for Manglerud Star.. eller den kan være ubetydelig fordi alt er avgjort i bunnen før den starter.

 

 

Tabell i dag, og hva kan oppnås:

Stavanger, 93 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 99 poeng

Storhamar, 92 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 98 poeng

Sparta, 88 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 94 poeng

Vålerenga, 88 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 94 poeng

Stjernen, 86 poeng 43 kamper, kan maks oppnå 92 poeng

Frisk Asker, 72 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 78 poeng

Lillehammer, 44 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 50 poeng

Manglerud Star, 35 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 41 poeng

Ringerike, 31 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 37 poeng

Grüner, 16 poeng på 43 kamper, kan maks oppnå 22 poeng.

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg