Norge behandler voksne som viljeløse små barn på vinmonopolet

Grensen for overformynderi er vel nådd?

Det er ingen hemmelighet at jeg synes norges alkoholbestemmelser er hinsides fornuftig av en del grunner. I tillegg; Norge forsøker å bruke tvang og kostnad som en del av politikken for å holde konsumet nede, noe som jo har virket veldig bra… eller ikke…

Argumentene alle har hørt før er jo kjente nok de, men de kan jo ikke gjentas for ofte, for makan til nedlatende holdninger til voksne individer vi har her i Norge mht alkohol og bestemmelser rundt det tror jeg knapt finnes noe annet sted. (jeg tar sikkert feil akkurat der, men pyttsann)

-Hvorfor i all verden skal ikke øl kunne selges i butikkens åpningstid? Hva i all verden er logikken i denne bestemmelsen?

-Hva er logikken i at man som voksen/myndig 18-åring kan gå på polet og kjøpe kassevis med vin på en lørdag…men prøver du kjøpe en flaske brennevin er det farlig for deg?

Men;

Hvor enn dustete disse eksisterende reglene er, så har altså Helsedirektoratet “toppet heile driden” i disse dager. Jeg liker Vinmonopolet jeg. Jada, jeg synes butikker godt kan selge “vanlige” vintyper etc.. men det er på polet du får ekspertisen. Det er på polet du kan snakke med ansatte som kan og vet mye om hva de har, og hva som passer til hva.

Saken;

Helsedirektoratet har altså bestemt at det skal ikke være lov å ha en merkelapp på polhylla som sier “Nyhet” da dette er et salgsfremmende tiltak…

Er det mulig?

Dette er da for fanden meg bare en opplysning om at det er en nyhet. Den står ikke ute på gata i svært neonskilt og blinker med teksten  “vi har en ny type rødvin, kom inn og kjøp”. Det står bare et lite papirskilt der flaska står i hylla som informerer om at det er en nyhet. Noe som gjør at den som ALLEREDE ER INNE PÅ POLET blir informert om at den og den flaska er ny i sortimentet.

Dette er ikke alkoholreklame, som forsåvidt er greit ikke er lov.

Det er en opplysning.

Hvor dumme tror Helsedirektoratet og norges politikere at vi er?

Det finnes mange i norges land som liker å bruke tid på Vinmonopolet. Lese på etiketter. Finne viner som passer til den og den matretten. De leser anmeldelser av viner i aviser etc og kjøper ut ifra dette. Dessverre ser det ut til at norges politikere og Helsedirektoratet tror at alle er drankere og viljeløse små barn som ikke tåler å lese at en rødvin er ny i sortimentet når de har tatt seg en tur innom polet.

 

Nåvel…

Etter denne poengteringen fra Helsedirektoratet ser jeg for meg denne samtalen på polet:

Kunde spør ansatt: Hei, jeg skal ha biffmiddag i kveld, og så lurer jeg på denne rødvinen her. Er den ny?

Ansatt: Øhhhhhhh……..

 

1 kommentar
  1. Jeg er helt enig i alt det du skriver, men jeg gir i grunnen blaffen.
   Handler omtrent ikke en dråpe alkohol innenfor Norges grenser.
   Kjøper 99% av all alkolhol enten via taxfree eller på Systembolaget.
   De norske sjokkprisene på alkohol er ikke laget for oss vanlige lønnamottakere.
   At Helsedustoratet velger å overtolke alle regler på den strengeste måten, er ikke noe nytt.Men de får bare holde på med tøyset sitt.Betyr ikke en skitt uansett…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg