Nye Schjongshallen – skal bygges i 2025

Går alt som det skal står nye delen av hallen klar til bruk i 2026.

(kjører litt info side ikke alle har ringblad+)

Dette er det styreformann i Schjongshallen Eiendom uttaler til Ringerikes Blad . Han sier videre at de ikke er bekymret for økonomien i prosjektet, men kan ikke stadfeste et eksagt tall på nye delen + innlemmelse av den gamle før forprosjektet er ferdig våren 2024.

Prisen er dog trodd å bli et sted rundt 200 millioner.

Grunnen til at det tar litt tid er reguleringsplaner etc i Ringerike Kommune + et lite avbrudd pga litt vann som plutselig hadde lyst å se på ishockey.

Ny-hallen vil bli en “Varner-light”, dvs tilpasset for Hønefoss og Ringerike. Den vil ikke ha noen parkeringskjeller (enormt kostnadsdrivende) og vil løftes noe opp ift eksisterende flate for å unngå en flom-situasjon-konsekvens ala den vi opplevde i høst.

Ringerike nå har 607 aktive medlemmer fordelt på 426 menn og 181 kvinner. Økningen de siste årene har vært formidabel og presset på istimer er stort.

 

For alle som har vært i Schjongshallen så planlegges altså den nye delen ved siden av der den sand-håndball-banen ligger i dag. (for elitelag: der dere parkerer buss). Det blir en ny fasade på begge bygg pluss en mellomdel mellom hallene (vrimle-del ala Varner vil jeg tro).

Det planlegges bra med garderober og fasiliteter for all daglig bruk. Jeg har ikke sett forprosjektet, ei heller har jeg noen detaljer mht eksagt antall garderober, men siden klubben har levd på et minimum-level av garderober siden 1990 så håper og regner jeg med at det tas ordentlig i.

Ringerike Ishockeyklubb har alltid hatt en ansvarlig politikk mht økonomi. Det ønsker de å fortsette med inn i hall-bygging også denne gang. Jeg var med å bygge den opprinnelige hallen, som også ble gjort på en ansvarlig økonomisk måte. Ringerikes administrasjon har stålkontroll på økonomien, og klubben har heller aldri forsøkt å leve på håpe-inntekter.

Som en gammel kost i klubben ser jeg lyst på fremtiden for de unge som vil opp og frem.

Skulle hallen ligne litt på dette vil hvert fall jeg bli fornøyd.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg