….og så blusser diskusjon om seriesystemet opp igjen

Det skal ikke mye til i hockeynorge før seriesystemet dras frem som løsningen på alle problemer. Det har også skjedd nå etter at Manglerud Star på søndag fristilte alle sine importer.

Men først:

Manglerud Star sier selv at alle har fått pengene sine nå, men at de som en del av et kostnadskutt for å ikke dra på seg (mer?) gjeld slipper importspillerne. Manglerud Star sier selv at det er sviktende publikumstall + lave sponsorinntekter som er grunnen til dette.

Sitat : “Med sviktende publikum og få sponsorer har ikke satsingen vi la til grunn for sesongen gitt oss den økonomiske og sportslige effekten vi hadde håpet på, og vi må nå derfor igangsette en plan for å kutte kostnader”.

 

Jeg klarer ikke annet enn å lure på et par-tre-fire ting her.

-1- Hvor mange tilskuere budsjetterte man egentlig med?

-2- Hadde man seriøst ikke pengene på plass før man hentet spillere?

-3- Hvor lenge blir Roy og Morten der som trenere.. de er vel ikke gratis de heller?

-4- Har man penger nå til å fullføre sesongen?

 

Så til dette med seriesystemet…

Stadig vekk kommer argumentasjon om at det ikke er nok spillere og økonomi i norsk ishockey til at vi skal ha 10-lags serie. Det har også skjedd nå.

Jeg tror helt ærlig at en “låst” divisjon med 8 lag er drepen for hockeyen om det skjer. Det er en tradisjon i Norge for at man skal kunne spille seg opp i toppen. Stenger man den døren så tror jeg mange lag dropper satse-delen i klubben. Ikke fordi man selv kanskje ikke vil satse, men det å skaffe sponsorer til et lag som ikke har mulighet til å spille kvalifisering og evt rykke opp med den profilering det betyr tror jeg blir mer eller mindre umulig.

Hvis du allerede i oktober vet at laget “ditt” , dvs i byen din, skal spille kvartfinale i mars… hvor mange nye supportere kommer på kamp i løpet av sesongen da? Nei, det må være konkurranse minimum som i dag i mine øyne. Blod-supportere kommer på kamp uansett.. vi vi ha flere og nye inn i hallene. Da må “Askeladden” ha en mulighet.

 

Når det er sagt:

Jeg er 100% enig med Sjur Robert Nilsen i at norsk ishockey trenger sette seg ned og finne ut hvor man vil, og så begynne utforme krav til klubbene for å komme dit.

Men, det må være krav det er mulig å oppnå. Kommer man feks med arenakrav som betyr at halvparten av klubbene i Fjordkraftligaen må ha en “Jordal/DNB/Varner-hall” innen 5 år blir jo det bare tøys.

 

Norsk ishockey må bygges fra bunn. Vi må sørge for at feks 1-divisjon blir sett på som en arena for å bygge på seg voksen-hockey-skills før man trer inn i Fjordkraftligaen enten med opprykket lag eller ved å hentes til et av de lagene som allerede er der.

Nå tror jeg uansett at det ikke er så mange av klubbene som har sendt inn noe forslag til hockeyforbundet før Tinget om å gjøre noe med seriesystemet.. som vel er korrekt vei å gå om man ønsker forandring. Det er mest en snakkis blant supportere dette.

 

Det at det er 10 lag i serien, og at det kommer et og annet resultat vi ikke synes noe særlig om.. det tror jeg er mye mer spisbart for sponsorer etc enn at det med jevne mellomrom dukker opp skakkjøring av klubber som bruker penger de ikke har.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg