Og så var det Lillehammer sin tur…..

I går kom altså nyheten om at Lillehammer gikk skikkelig i minus i 2018.

Tallet styret presenterte var altså et minus på 1,9 millioner i 2018 hvilket da førte til at den negative egenkapitalen er på kroner 1,6 millioner. Styret oppfattelse er at det negative resultatet for 2018 knytter seg til:

1) sterkt førhøyede lønnskostnader knyttet til sportslig virksomhet,

2) økte utstyrs- og reisekostnader knyttet til denne virksomheten herunder blant annet reise og kostnader til en treningsleir i Danmark,

3) ikke-budsjetterte kostnader i forbindelse med regnskapssystemet, med påfølgende økte kostnader til regnskapsførsel. Styret sier mangler ved regnskapssystemet ikke er årsaken til det negative resultatet, men det forhindret klubben i å foreta grep underveis.

 

Altså…

En god venn jeg snakker masse hockey med sa at “vi går ned med de folka og penga vi har, mens andre lag oppretthoder et sportslig nivå med folk og penger de ikke har råd til”.

Nå har ikke jeg sett regnskapet til Lillehammer i detalj (husk vi snakker om 2018, altså siste halvdel av 2017/2018 + første halvdel av 2018/2019 sesongen) men uansett mener jeg at punkt 1 og 2 som styret nevner her bør være greier man har kål på uansett regnskapssystem eller ikke.

Jeg mener det rett og slett er for dårlig å ikke vite hvor mye penger man har til rådighet og så drifte klubb deretter. Det går jo klart frem av styrets oppfattelse at man har dratt til seg spillere man ikke har hatt dekning for hente/betale, samt har drevet med sportslig satsing man ikke har hatt dekning for i det hele tatt.

Jeg regner jo nå med at Lillehammer har måttet levere inn en 3-årig handlingsplan for å komme back på track slik som andre klubber har måttet gjøre.

 

Er det forresten mange som har sett denne:

I Overgangs reglementet § 8. står det:

Økonomi Ingen overganger (norske/utenlandske spillere) kan registreres til klubber som ikke har sendt forbundet regnskap og budsjett til fastsatt frist slik det fremgår av Administrasjonsreglementets § 9. NIHF kan kreve å få fremlagt alle avtaler mellom klubber og spillere før en overgang godkjennes. Forbundsstyret kan nekte å godkjenne en overgang som de mener vil belaste klubbens (inkl. samarbeidende sammenslutning – ASA etc.) økonomi på en uforsvarlig måte. Klubben må selv sørge for at slike krav blir klarlagt og tilfredsstillende avtaler eventuelt fremlagt innenfor de gjeldende tidsfrister for overgangen. Med betegnelsen spillere menes i denne sammenheng mannlige spillere som aldersmessig har lov til å spille på seniorlag jf. Kampreglementets § 2-10 (1) – Aldersbestemmelser.

 

Og når vi er inne på temaet:

Sparta var jo i deep shit økonomisk. Jeg har ikke lest noen nyheter derfra på en stund. Er det noen som kan opplyse om hvordan det går med hensyn til gjeld til kommunen etc? Sparta er tildelt klubblisens etter at en handlingsplan ble levert på grunn av negativ egenkapital slutt 2018 som ble godkjent på grunnlag av å vise at klubben er på positiv egenkapital ved utgang 2021.

 

Stjernen var også i deep shit men har fått på plass et AS som virkelig har fått stappa lommeboka full virker det som. halvparten av 5-årsplanen mht økonomi er på plass og det kan tydelig sees på signeringsnyhetene fra Fredrikstad. Etter at Rene Hansen ble presentert 20 mai og AS på plass 22 mai så er Marcus Bjørsland, Isak Billet, Markus Mikalsen, Jens Tønjum, Christoffer L Berger, Jonas Medby, Daniel Trnavsky, Max Nygren, Jørgen Langdalen, Braden Cristoffer, Matt Hackett, Andrew O’Brien, Daniel Ciampini, Kyle Farrel signert samt en intensjonsavtale rundt Andreas Heier inngått.

Spillerstallen lover bra for Stjernen kommende sesong, man får bare håpe det er 100% kontroll på økonomien.

 

Er det flere klubber som sliter?

 

Get-tips og annet som rører på seg kan gjerne sendes [email protected], eller finn meg på FB

 

Frisk Asker

Foreløpig stall kan sees HER

 

Storhamar

Foreløpig stall kan sees: HER (trykk på laget)

 

Stavanger

Foreløpig stall kan sees HER

 

Vålerenga

For lag; bruker Eliteprospects

 

Sparta

Foreløpig stall kan sees  HER

 

Lillehammer

For lag: bruker Eliteprospects

 

Manglerud Star

Foreløpig stall kan sees HER

 

Stjernen

Foreløpig stall kan sees HER

 

Narvik

For lag: bruker Eliteprospects

 

Grüner

For lag: bruker Eliteprospects

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

2 kommentarer
  1. Formannskapet i Sarpsborg ble enige om å gi Sparta et økonomisk pusterom. Ishockeyklubben får dermed fem år på å betale den kommunale gjelden på 1,6 millioner kroner.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg