Politikerne i Fredrikstad kasta vel nettopp 150mill i Glomma?

Arena Fredrikstad skrotet som tegnet/planlagt

Spenningen var stor da bystyret i Fredrikstad i går skulle behandle Arena Fredrikstad planene.

Egentlig burde den jo ikke ha vært så stor fordi nær sagt alle partier lovte bygging før valget, men, skulleduhasett, alle sammen er ikke like enige om noe som helst etter at taburettene er besatt og de første baguetter og snitter er fortært på skattebetalernes regning.

Det har, etter hva jeg har blitt fortalt, blitt brukt 150millioner til nå på planlegging og snittespising av Arena Fredrikstad. Om jeg skjønte gårsdagens votering riktig så bestemte bystyret seg altså for å skrote hele greia, og gå videre med å utlyse prosjektet på nytt for å se om man kan bygge noe for en billigere penge. Det betyr vel da sånn sett sikkert nye 50 millioner og en masse snitter og kærbis-smørbrød på allerede godt betalte møtegodtgjørelseskroner i bystyresalen det.

Det opprinnelige forslaget, altså Arena Fredrikstad, blir det vel da bare noe av om private kommer inn og vil benytte seg av tegninger og planer for et prosjekt som er tygd helt ned til siste lille cm etter hva jeg har skjønt.

Sløsing med skattekroner er vel bare forbokstaven her.

 

Vedtaket gjort er:

1. Kommunen iverksetter en anskaffelsesprosess med mål om å få på plass en is-arena på FMV-området.

2. Føringer som legges til grunn er krav om to isflater og oppfyllelse av krav for eliteseriespill i ishockey og multifunksjonalitet.. Det legges til grunn at utformingen av prosjektet foretas innenfor gjeldende reguleringsbestemmelser, men med muligheter for justeringer/dispensasjoner dersom det er relevant for å bidra til kostnadsbesparelser. Dette inkluderer også bruk av arealer til kommersielle formål. Prosjektet fristilles fra tidligere vedtatt prosjektkonsept (Campus 2021).

3. Det innhentes priser fra markedet, i tråd med regelverket om offentlige anskaffelser, før prosjektet fremmer en investeringsbeslutning til politisk behandling

 

Så;

Dette betyr jo at Fredrikstad kommune begynner helt på nytt.

Riktignok har de kjøpt tomta der Arena Fredrikstad var tenkt bygget, men bare punkt 3 her lukter møter, møter og atter møter i mange år enda. Hvor mange offentlige kroner skattebetalerne i Fredrikstad skal betale for bystyrets vedtak og følgene av dette vedtaket er ikke godt å si, men jeg våger meg frempå å si at ordtaket “spare seg til fant” gjerne kan trekkes frem her,.

Det kommer til å gå med vanvittig mye tid og penger nok en gang før man kommer til samme type møte som var i går.

 

Nok en gang bringer tankene meg til hva som alltid skjer i Drammen:

Ishockeyen kommer med ide om hall til en overkommelig pris. Politikerne kaster seg på, men argumenterer selv for at det må bygges bandy-hall sammen med hockeyhall. Prisen kommer etter alt er innlemmet og klart, politikerne synes det blir for dyrt, politikerne skrinlegger hele greia.

Akkurat nå synes jeg synd på Stjernen og innbyggerne i Fredrikstad. Dette tror jeg var muligheten for å få en stor-stue som ville romme mye mer enn bare ishockey.

Jeg vet jo at man ikke skal snakke altfor mye om Stjernen og Sparta i samme åndedrag… men for ishockeyens skyld er det jævlig synd at Fredrikstad bystyre nå satt seg på tommeltottene sine og antakeligvis ikke kommer til å få ut fingeren på lang tid… for jeg er rimelig sikker på at om vedtaket om Arena Fredrikstad hadde kommet i går så ville politikerne i Sarpsborg også skjøvet snittene tilside og sagt “få se på de dærre Arena Sarpsborg planene”…

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg