Ringerike må selvsagt begynne litt på nytt

Det lages store overskrifter nå om spillere som forlater Ringerike, såkalt spillerflukt, men helt ærlig kan man ikke forvente så mye annet av de spillerne som ikke har klubbtilhørighet eller har vært på Ringerike en stund.

Ringerike settes ikke fullstendig 14 år tilbake i tid nå, for erfarenheten og administrasjonen har klubben selvsagt i behold, men mye har nødt til å bli nytt.

Det vil komme inn en trener som er ulik (høyst sannsynlig) det Boork stod for. Treneren kommer selvsagt til å ville ha en assist-trener av eget ønske, og ikke nødvendigvis en klubben har sittende i systemet.
Treneren kommer også til å komme med et spillersystem som det må finnes spillere til. Lørenskog fikk til det i fjor.. se bare på hva feks Vegard Faret fikk til i sin rolle. Det skal bli spennende å se hvordan han passer inn i den rollen Sjur Robert Nilsen mener han skal fylle.

Ringerike må bygge et lag mer eller mindre på nytt. Kanskje er de heldige og beholder halvparten inn i kommende sesong, men mange har forlatt «skuta» allerede, og flere blir det sikkert.

Jeg har hele tiden sagt at Ringerike må finne en ny trener -når det ble slik- som passer inn på Ringerike. Det nytter ikke å hente en trener som forventer feks DnB-tilstander når h*n tusler inn dørene til Schjongshallen. Trener må passe inn i «the Ringerike way».

En trener som vil være med å nok en gang utvikle en stall til å ta steget opp i EHL og så bli der. Samtidig må selvfølgelig også klubben sørge for at ny trener har en spillerstall som er i stand til å vinne. Som er i stand til å ta steget. Det er ikke noe trylling i hockey. Det er hard jobb, og kontinuitet.

Ringerikes supportere, media på Ringerike, sportsinteresserte må også da vite og forstå at bare man får en ny trener så er saken biff. Det er det selvsagt ikke. Boork/Brax fikk ikke flyten spesielt siste sesongen. Det ble mye «vi er der, men mangler det siste lille».. Ringerikes supportere skal ikke se bort ifra at det blir noen sånne svar kommende sesong også.

Jeg personlig synes det tar litt lang tid dette nå med å få en trener på plass og offentliggjort. Jeg skjønner det sikkert er mye som skal på plass, men nå skriver vi snart juni. Mye jobb skal gjøres fremover, mye er sikkert også avhengig av et trenernavn på plass.

Kritikerne av Boork/Brax har fått det som de ville hvert fall. Kanskje var det på tide uansett å få inn noe nytt. Det vil tiden vise.

Klubben, med alle sine spillere, trenere, ledere, foreldre og foresatte er klare for å gå løs på en ny sesong når den tid kommer. Administrasjonen og de frivillige er klare. Sekretariatet er intakt og klart, dog litt surmulne fordi vi nå mister kameraer vi kan sjekke skudd med.. Sånn sett løste vi det med mygame-kontroll i kval-serien i år.. men sendingen der er 30 sek forsinket så live-føring på skudd, mål og assist kan ta litt tid på kontrollen.

Jeg tør påstå at et av de mest nøye og nøyaktige sekretariater i EHL har vært i Schjongshallen. Videobruk og videosjekk i pauser, samt innspill fra hjemme- og bortelag har gjort at mål, assist og spillere på is ved pluss/minus har vært korrekt.

(ikke som fra Trondheim for 2-3 sesonger siden da Comet-back kjører en indianer, sorry… jeg mente et amerikansk urbefolkningspass, inn i slottet rett på bladet til en Nidaros-spiller som da putta. I live-føring hadde han da mål, og rekke-kompisene assister).

Nåvel.. tilbake til Ringerike

-det begynnes litt på nytt nå

-ny trener for første gang på 14 år

-flere spillere som har vært her lenge.. blir de med

-hva med unge lokale.. får de plass nå?

-kan det være andre unge lokale i 20-årene som vil prøve seg? Får de mulighet?

-blir næringslivet med videre?

Sesongen 2024-2025 blir en ny og spennende sesong for Ringerike i 1-divisjon.

Sesongen 2024-2025 blir spennende for en klubb som har vokst til over 600 aktive med stort og smått.

 

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg