Ringerike… nå er det samling i bunn

De 5 siste kampene har vært en berg og dalbane opplevelse for de som følger Ringerike. Det er rett og slett noe feil om dagen som gjør at spillerne ikke får ut potensialet, spesielt mot antatt svakere motstand.

Ringerike har nå spilt ca 25% av seriekampene. Det er selvsagt godt med tid til å hente de poengene man trenger for i første omgang komme seg opp på plass 8. Men da må noe gjøres nå.

Ringerike slo altså Stjernen 3-1 hjemme og ga alle supportere og konkurrerende supportere et visst syn på hva de kan prestere. Så drar laget til Lillehammer og blir gruset 5-0. Hjemme igjen spilles det jevnt med Stavanger Oilers først, før det tabbetrynes bort en hel match mot Lørenskog. I går var så laget i Halden og taper 5-3 mot erkerival Comet. Nå skal det sies at Comet alltid har vært en nøtt for Ringerike, men nok en gang gis det bort mål.

Nå er det rett og slett samling i “bånn” for laget.. Intensitet og kriging må opp. Merker man at noen ikke er “på” så slipp til de som virkelig vil. Krige seg til poeng er mulig. Dille bort poeng har laget gjort nok nå. Nå må de enkle ting frem. Ikke ta sjanser. Det må skytes mer.

Apropos skudd:

I kampen mot Lørenskog utvises 2 stk Lørenskogspillere samtidig i første periode. Ringerike skal altså spille 5 mot 3 i to fulle minutter. Det burde bety pasning-skudd, pasning-skudd.. ikke forsøk på å spille pucken inn i mål med krempasninger hver eneste gang. Ringerike ble stående å spille pucken rundt 3 stk motspillere istedenfor å spille pasning på tvers og skyte. Alt kan skje ved skudd, også mål (slik Byrkjeland fikk litt senere i 5 mot 5 spill)

Totalt antall skudd i periode 1 mot Lørenskog var 5.

Når man så på stilling 2-2 etter 2 perioder, ledelse 3-2 etter 2,5 minutter i tredje forærer puck til motstandere samt slipper inn i overtall, ja da blir det vanskelig.

Men det var ikke nok med det…

I går var Ringerike i Halden. Ringerike tar ledelsen 0-1 og alt ser på stell ut. Så blir en cometspiller utvist og Ringerike kan få ro i sjelen om de setter 0-2 i powerplay. Det skjer jo ikke. Dette overtallsspillet vinner Comet 2-0 og Ringerike må nok en gang begynne jage i Halden. Det var liksom ikke nok med 1 stk SH1 mål… det ble to av de. Det første er det verste.. Spiller går med puck fra egen blå og inn i sonen mens Ringerikespillerne ikke går på, men heller skjermer… Det andre er et SH1 mål som skjer innimellom.. puck på tennis etc… og alene med målvakt. Det bør ikke skje, men det gjør det innimellom.

2-2 for Ringerike kommer i overtall 40 sekunder før pause.. på en pasning på tvers og skudd.

10 sek ut i tredje utvises Ryttar for en slashing. Comet setter puck etter 40 sekunder og er igjen i ledelsen. Etter dette blir det jaging og til slutt en 5-3 hjemmeseier uten at Ringerike var i nærheten av noe på slutten.

Etter to perioder i Halden stod Ringerike med 11 tellende skudd, 7 + 4 (hvorav 2 av de 7 i første er målene).

Det er mye som kan være problemet om og når man taper kamper. Det er til og med “greit” å tape kamper om man sitter utslitt i garder’n etter matchen og vet man har gjort alt man kan.