Ringerike Panthers denne uken = spenning !

Ringerike skal denne uken møte Frisk Asker borte på torsdag (18.30), og så Lillehammer hjemme på lørdag (16.00).

Siden forhåndsomtale av kamper er noe mystiske greier for lokalpressen så får jeg prøve skrive noen ord om kampene som kommer.

Ringerike sine 5 siste kamper:

Seier 1-2 på straffer borte mot Grüner

Seier 3-4 på sudden borte mot Storhamar

Tap 6-7 ordinær tid hjemme mot serieleder Stjernen

Seier 3-4 på straffer borte mot Vålerenga

Tap 3-4 på sudden hjemme mot serietoer Sparta

Dette betyr altså at Ringerike har tatt poeng i 4 av sine 5 siste kamper. Dette er uansett hvordan man vrir og vrenger på det sterkt av Ringerike. Ringerike har heller ikke bare snublet seg til dette, Ringerike har ledet og ført kamper men så fått noen tunge mål imot, spesielt i tredje periode. Den dagen de småfeilene, glippene, etc ikke kommer i like stor grad vil Ringerike plukke 3-poengere mot alle lag.

Jeg vet gutta selv mener de er bra nok til å ta pong fra alle lag i Fjordkraft-ligaen. Jeg er også overbevist om at det kommer til å skje.

Forrige hjemmekamp var det 1138 tilskuere. Slike tall trigger gutta skikkelig.

Jeg oppfordrer alle til å fremsnakke det å gå på kamp. Første mulighet hjemme er jo da lørdag mot Lillehammer. Livet, stemningen, kampen, alt er stor underholdning. Vi har et lag i øverste ishockeyliga i Norge spillende i Schjongshallen. Da fortjener de masse folk og anerkjennelse for den jobben de legger ned.

Ringerike ligger i dag på plass 8, dvs siste sluttspillsplass og skal torsdag møte laget på 7-plass i Askerhallen. Frisk Asker leder med 6 poeng på Ringerike.

Det første møtet mellom disse lagene denne sesongen endte med en 3-4 seier etter sudden til Frisk Asker i Schjongshallen. Den kampen var heljevn hele veien ut med perioderesultater 0-0, 2-2, 1-1 og så seier i SD etter 3:14 spilt. Ringerikes målscorere den kampen var Åslin, Pappalardo og Rimjans.

Ringerike ligger altså 6 poeng bak Frisk Asker og kan jo da med 3-poeng i denne virkelig få heng på lagene over seg på tabellen. Ringerikes lag blir vel noe av det samme som sist, spenningen sånn sett er jo om Parks og Bjørnstad blir klare til kampen all den tid de var på is på tirsdagstreningen hvert fall. Perlini og Dalen fortsatt ute.

Topp 5 poengplukkere Frisk Asker er Granholm 20 (9+11), Morley 20 (8+12), Lagace 14 (4+10), Wold 13 (6+7) og Bastiansen 11 (4+7)

Lørdag er det så “halloween-kamp” i Schjongshallen, motstander er Lillehammer.

Dette er det andre møtet mellom disse lagene denne sesongen. Det første møtet var også på Hønefoss og endte med et surt 0-3 tap der Ringerike er med men gir bort et par mål litt for lett og dermed mister litt av “piffen” og momentum for å stå distansen helt ut. Mål 1 til Lillehammer er vel styring på skudd fra blå. Dineen får stå altfor alene og da er det gjort. Mål 2 er en miss i eget rundvant og samme spiller, Dineen, klinker puck i mål. Mål 3 er et PP-mål 4,5 min før slutt.

Hva man husker fra denne matchen er vel en ganske diskutabel matchstraff på Markström (5+liten hadde vel vært mer passende) + en ikke idømt straff på Andreas Martinsen for tredjemann inn takling i rygg på David Åslin.

Topp 5 poengplukkere Lillehammer er Dineen 16 (6+10), Humphries 14 (8+6), Martinsen 11 (3+8), Grn 11 (3+8) og Gymer 11 (4+7)

Ringerikes status pr nå:

Topp 5 poeng : Pappalardo 18 (8+10), Åslin 17 (6+11), Perlini 13 (9+4), Eriksson 13 4+9), Ryttar 10 (0+10)

Topp 5 mål:  Perlini 9, Pappalardo 8, Åslin 6, Eriksson 4, Söderberg/Parks 3

Topp 5 assist: Åslin 11, Ryttar 10, Pappalardo 10, Eriksson 9, Ellefsen 8

Topp 5 minutter: Markström 39, Bjerketvedt 27, Ellefsen 10, + mange på 6 minutter

Topp 5 +/- stats: Åslin 6, Pappalardo 4, Parks 3, Rosdahl 2, Bjørnstad 2

Mattias Petterson har en rednngsprosent på 90,6 (13 kamper)

Mathias Landa har en redningsprosent på 88,0 (1 kamp)

Min lille kommentar til slutt…

Jeg er fortsatt skuffet over Ringerikes Blad. Det å vise så liten interesse for et toppserielag i øverste liga i Norge er komplett håpløst. Hvor er forhåndsomtaler? Hvor er sakene rundt laget? Hvor er oppfølgingen at skadesituasjoner? Har noen sett lagbilde i avisen? Spillerpresentasjoner?

Jeg sjekket avisene i Fredrikstad og Sarpsborg samme kveld som de hadde spilt kamp… Da lå det, mer eller mindre samtidig som kampen var slutt, reportasjer og artikler fra kampen, laget av journalister som faktisk var på kamp eller som allierte seg med fotografer/journalister som var der.