Ringerike Panthers – Lørenskog i dag klokka 19.00

(foto: Sofie Alexandra Kitterød)

Vi er i gang!

Det sitrer i kroppen. Verkende ledd verker litt ekstra. Kjenningen av en strekk er plutselig mye mer merkbar. Blåmerkene litt blåere. Magen er litt tromme av spenning og det kjennes ut som doen skal besøkes hele tiden. Knær og ankler kjennes slitne ut. Rykning i skuldre ala små taklingsbevegelser. Det er nå det gjelder. Det er nå det skal tas ut det siste. Glem verk, vondt og sliten. Nå kommer de virkelig viktige matchene. Det er bare å legge bort alle negative tanker, hvile kropp kan man gjøre etter kvalifiseringen.

Vel, nok om hvordan jeg har det akkurat nå.

Spillerne på Ringerike er heldigvis ekstremt mye mer, og bedre trent enn meg. De har jobbet hele sesongen for å nå sluttspillet, klarte ikke det uheldigvis, men skal nå ut i 6 kamper for å sikre nok en sesong i norges øverste liga.

 

Hvordan vinner Ringerike dagens kamp mot Lørenskog?

Ringerike kommer selvsagt til å ha en del mer puck enn man har hatt gjennom sesongen. Ringerike er forventet å være bedre enn lagene fra 1-divisjon. Her ligger også kilden til det som kan være et problem om det mentale ikke er på plass, forventning (og undervurdering).

Jeg tror nøkkelen til suksess i kampen i dag, og i kvalifiseringen, er tempo. Klarer Ringerike holde tempoet oppe vil lagene fra 1-divisjon, og Grüner sånn sett, bli hengende etter og dra på seg minutter. Powerplayet til Ringerike har bare blitt bedre og bedre nå mot slutten av sesongen, og ingen grunn til å tro det ikke vil fortsette.

Det som kan bli et problem for Ringerike er om man ikke får uttelling på sjanser i starten og spillerne begynner tenke at de skal gjøre ting selv. Da blir det krampaktig og et vanskelig spor å komme ut av.

Tempo på skøyter og tempo på pasninger. Da skal Ringerike være bedre enn Lørenskog.

 

Ringerike må bare være forberedt på at det kommer et lag proppfulle av selvtillit. Et lag med spillere som tror at alt er mulig, og dessuten har ingenting å tape. Lørenskog forventes ikke å vinne, og det kan være som skrevet tidligere en sovepute oppe i hue på Ringerikes spillere. Vi har vær der alle sammen som spillere. Møtt opp til kamp som favoritter, eller startet en kamp med 3 femmere mot motstander med 9 mann… og hatt kjempetrøbbel pga den mentale biten.

 

Som da en taktikk-trener i hopp sier “hopp langt, land på skia”  så sier jeg i dag:

 

“Tempo og stol på laget og lagets prestasjon”.

 

Ja.. så spilles det jo og noen andre kamper…

Comet – Grüner… kvalifiseringskamp, hvem får en god start?

 

Lillehammer – Stavanger, kamp 4 i NM

Manglerud Star – Storhamar, kamp 4 i NM

Frisk Asker – Vålerenga, kamp 4 i NM

Stjernen – Sparta, kamp 4 i NM

Alle kamper står 3-0 i matcher til dagens bortelag.

Skal man driste seg til å tippe at Stavanger og Storhamar gjør unna kvart i dag, men at Frisk Asker og Stjernen får en kamp-4-boost og forlenger kvartfinalen med 1 stk kamp?

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg