Ski-mosjonister er sjuke i hue, og skogen er tydeligvis ikke for alle

Da er vi der igjen. Ski-mosjonistenes liv ødelegges tydeligvis ved at de hellige skisporene blir ødelagt.

Men først, bare så det er sagt slik at ingen trenger få hjerteinfarkt; Alle som har hund skal da for svarte plukke opp dritten etter hunden når den gjør fra seg der andre ferdes.

Da er det unnagjort.

I Ringerikes Blad i dag står det altså at Skiforeningen ber folk med hund holde seg unna lysløypa. De gjør det fordi -1- det etterlates hundedritt i løypa som så havner inn i løypemaskinen (æsj) og -2- hundene tråkker istykker sporet…

Jeg forstår selvsagt punkt 1. Det gjør vel alle. Det blir som å kaste søppel ut vinduet når du kjører bil, etc.

Jeg har mer trøbbel med punkt nr 2. Dette fordi det er en gjenganger. Løyper som blir «ødelagt» av hunder som løper og tråkker i sporet (eller gående).
Dette kommer hvert år. Ski-mosjonister som krever hevd på skogen i det øyeblikk det går an å lage skispor. Hele vår, sommer og høst gåes det turer etc på de samme steder..men når det begynner ligne på at det skal snø..ja da er skogen stengt om ski-mosjonistene får bestemme.
Kona mi har tilogmed opplevd å bli jaget fra en sti ute i skogen av en fyr med motorsag og etter hvert traktor da hun kom ridende på en sti i oktober..lenge før snø/kuldegrader… Det ble så humpete under snøen når den kommer var påstanden.

Vi har også alle sammen lest om ski-mosjonister, gjerne herremenn i 40-50 årsalderen, som kommer i kondomdressen sin i full fart og kjefter på alt og alle som ikke viker. Handikappede barn, nybegynnere, spiller ingen rolle, mosjonisten som skal gå Birken eier skogen fra det hvite kommer… til samme mann kan sette ut yachten og skip o’hoie seg ut i Oslofjorden, eller hente frem 40 tusen-kroners sykkelen fra opplag og begynne tråkke rundt sammen med 3-4 kompiser…

Jeg har tilogmed opplevd at ski-mosjonister kjefter på grunneier som krysser skispor med traktor på sin egen eiendom. Skispor han tillot med anførsel «dette er en gård, vi jobber også her».

Skogen er for alle. Selvfølgelig kan og skal man forsøke vise hensyn til hverandre og ønsker alle har. Men den greia som har vokst frem der ski-mosjonister nærmest ønsker forby bruk av skogen av alle andre pga skisporene… den må slutte.

Hvis du ikke klarer gå på ski fordi sporet er litt tråkket i av en løpende hund… da synes jeg det kanskje er på tide å finne på noe annet å drive med.

Det ser også ut til at vi går nok en covid-vinter i møte.. dvs at skogen kommer til å tyte over av folk med skills i begge ender av skalaen.

Min anbefaling til alle kondom-dressa mosjonister: stå opp og gå Birken din om morran…eller gå i lysløypa etter de minste har lagt seg… DU eier ikke skauen.

 

Ps… Dette gjelder ikke for alle ski-mosjonister selvsagt. Men i slike saker ødelegger noen for mange.

Jeg er også klar over at ikke hele løypenettet er åpent enda… men det har ikke stoppet klagingen tidligere..

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg