Skjerpings trenere/lagledere på U11, U12 og U13

Dere spiller ikke VM-finaler hver helg!

Jeg ble sittende og lese en tråd på Facebook der den nye regelen for U11, U12 og U13 vedrørende hybrid-bytting for å få mer flyt i spillet fungerer. Noen er veldig fornøyd mens andre igjen påpeker at det allerede er pønsket ut måter å lure “systemet” på for å skaffe seg en fordel. Man kan vel egentlig kalle det å jukse siden vi her snakker barneidrett.

 

Regelen rundt bytte er:

§ 5-4 Spesielle bestemmelser for U11, U12 og U13 (se også § 7-4.3)

3. Alle kamper skal spilles etter «alle spiller likt», og det benyttes hybrid-bytt. Klokka går så lenge det ikke er stopp i spillet. Ved tut stoppes ikke klokka, alle spillere skal berøre vantet utenfor egen spilleboks, før nye spillere entrer isen. Brudd på bestemmelsen bestraffes med straffeslag Målvakten berøres ikke av spillebyttet.

Enkelt sagt så skal puckfører “slippe puck” der puckfører er når tuten går, skate til vantet, og la 5 nye slippe til når de 5 som var på is tar på vantet.

 

Så hvordan kan man jukse her?

Jo, man har åpenbart sett/oppdaget at enkelte trenere/lagledere begynner rope til seg spillere før tuten går. Dette fører jo til at det laget som gjør dette har en kjempefordel mht til å få de nye spillerne innpå isen. I tillegg om puck feks dumpes ned i sone og laget er ved vantet lenge før det andre laget vil jo slike situasjoner skape mange mot null situasjoner.

 

Hva er løsningen?

Vel, den åpenbare løsningen er jo at trenere/lagledere gir f*** i å forsøke omgå reglene. Det er jo allerede slik at brudd på bytte-bestemmelsen medfører straffeslag, men jeg tenker jo da at de tenkte mer på tyvstart av de inne i boksen kontra de 5 som må ta på vantet.

Denne regelen krever nok sin mann av dommere. Her må det følges med inntil alle forstår verdien i å la barna styre denne bytte-greia selv.. De vet hva de skal og er stort sett rettferdige om man ikke forsøker påvirke de.

Det går jo ikke an å lage regler som stopper foreldre fra å rope etc om bytting…men om dommere ser at spillere begynner stille opp ved vantet før tuten går bør man også se på en eller annen form for reaksjon.. for spillerne gjør ikke det av egen fri vilje… de vil jo spille mest mulig stort sett alle sammen.

 

Jeg håper jo ikke dette er noe stort problem…men jeg har da vært trener på U10 etc tidligere jeg også og vært med på massive tap i kamper mot lag som helt åpenbart jukset på alder og ikke-bytting samt topping av lag.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

 

 

1 kommentar
  1. Dette er veldig sant, jeg har selv observert trenere som omtrent kaster spillere utpå isen så man skal få det sekundet eller to man trenger for å komme alene med keeper. Det er så sjukt resultatorientert helt ned i U10 at jeg blir kvalm av det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg