Søknadsfristen for krisepenger er ute; Hvordan går dette?

Er det noen klubber som ryker på grunn av korona-avsluttingen av serien?

Søknadsfristen for krisepenger var den 21 april. I dag er det 23 april og de som skal fordele disse pengene har, eller har hatt, en skikkelig bedriten jobb vil jeg tro. Noen (mange) kommer til å bli skuffet. Det er ikke til å unngå.

Vi vet jo at lotteri- og stiftelsestilsynet satte blant annet følgende kriterie:

-man kan ikke søke om dekning av planlagt salg mat og drikke

-man kan ikke søke om dekning av tapte reklame/sponsorinntekter

Når man så vet at (sånn cirka hvert fall) at klubbene i toppen har reklame/spons på 60-70% av inntektene og publikumsinntekter på 10-15% så skjønner man at her skal det snus på hver en krone for å overleve det som har vært,  og det som kommer.

Det som nå er interessant er årsmøtene til klubbene. Hvordan ser regnskapet for 2019 ut (altså 01.01-31.12) samt hvordan har klubbene rapportert inn til forbundet med hensyn på søknad lisens, dvs et regnskap fra 01.05-30-04?

Vet folket der ute datoer på årsmøter?

Har noen årsmøter blitt avholdt?

Vet vi hvordan det står til? Ikke gjetting, men på papiret?

Avventes årsmøter nå med tanke på krisepenge-tilskudd?

Er det en fordel eller ulempe å nå være klubb med 8 mnd kontrakter kontra 12 mnd kontrakter?

 

Med tanke på lagbygging så skjer det smått om senn litt. En og annen overgang/signering skjer, men det er ikke mye nytt og se slik det pleier å være nå før 01 mai som er da en ny sesong “starter”.

Hockeyprat med Bariås og Erevik pluss Gjøse og Treloar var informativt rundt dette med å se fremover. Alle sitter på en måte på gjerdet med hensyn til utlendinger inn. Markedet er snodig, både for spillere og klubber.

 

Dessverre…

Jeg ønsker ikke å være pessimist, men enn så lenge ser det dårlig ut med oppstart istreninger etc. Jeg tror sommeren kommer til å gå unna. Skulle så isen legges i august og man får trene og spille kamper, hva da med inntjening i forbindelse med aktivitet? Publikum, avstander, etc.. Det er klart at et lag som normalt har 4000 tilskuere kommer til å blø mer enn et lag som normalt har 400. Må du halvere antall folk inn i hall så er tap av inntekt på 2000 tilskuere betraktelig større enn for 200. De med 3-400 tilskuere budsjetterer gjerne ikke med billett-inntekter heller.

 

Jaja,… enn så lenge henger hockeyutstyret til lufting i garasjen… Håper å kunne bruke det snart.. ruller jo snart mellom sofaen og hjemmekontorstolen….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg