Sophie Elise fortjent nominert til Gullbarbie-prisen

Det er tydeligvis noe hun og hennes likesinnede ikke skjønner

Sophie Elise mener altså at hun blir satt i en offentlig gapestokk når hun nomineres til GullBarbie. “Jeg er bare en 26 årig jente som prøver finne min vei i livet” sier hun. Dette er jo selvfølgelig bare vås. SE er en tvers igjennom profesjonell influencer og aktør som tjener rått med penger på klikk på sine sosiale plattformer. Jo flere klikk jo mer penger inn. Hun vet akkurat hva hun gjør når hun legger ut bilder av puppene sine.

Gullbarbien går til den medie- og reklameaktøren som bruker ensidige skjønnhetsidealer, gamle kjønnsroller og unødvendig seksualisering for å selge noe.

SE mener selvsagt hun ikke fyller kriteriene for dette. Noe som igjen selvsagt er bare vås.

Ta en titt på instagrammen hennes og hva hun legger ut der. Det er lettkledde bilder. Det er bilder med gjennomsiktige klær etc. SE vet utmerket godt at disse bildene selger, og dermed selger også varemerket Sophie Elise til reklamekjøpere og andre som ønsker eksponering. SE selger sin instagram med sine bilder. Derfor er hun nominert.

Det virker kort og godt som om ikke SE skjønner at det finnes tusenvis av usikre unge jenter der ute som ikke har den ballasten som behøves hjemmefra til å skjønne hva som er lurt å gjøre og ikke.

Les også: Du er feit og stygg!

Dette handler jo kort og godt om det kroppspresset og kroppsidealet disse toppbloggerne, topp-instagrammerne står for. De fronter en virkelighet som er helt usannsynlig å oppnå for de aller aller fleste av de unge jentene der ute. Samtidig setter de griller i hodet på de og får de til å tenke “jeg er ikke bra nok”.

Mange av disse unge jentene har ikke den ballasten de trenger for å kunne skille epler fra pærer i det de leser på blogg etter blogg og ser på instagramprofil etter instagramprofil. De føler seg rett og slett mislykka når de oppdager hva som er feil med de, fordi SE eller andre influencere skriver at “det og det er feil, så det skal fikses”.. Disse unge jentene har jo de ikke midler/muligheter til å gjøre som sin heltinne og dermed er evt depresjon, slanking og spiseforstyrrelser ikke så langt unna.

Les også: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di!

Er det ikke litt snodig forresten at veldig mange kvinnelige bloggere som poster innlegg ala “Jeg er mer enn bare et flott utseende” legger ved bilder i samme innlegg der pupper, rompe og kropp tilfeldigvis synes veldig godt? De samme bloggerne er også veldig flinke til å poste innlegg om egentlig ingenting…men legger ved et bilde som skal lokke folk til å klikke på det uansett. Clickbaiten er altså ikke overskriften men bildet.

Det er en litt snodig tid vi er inne i. På den ene siden så kjempes det daglige kamper for likestilling og skikkelig behandling av hverandre i arbeidslivet. Kampanjen #metoo er skikkelig innarbeidet og stadig flere varsler kommer mot maktmennesker som har brukt sin stilling for å “få seg noe” eller har utøvd sexpress/trakassering.

På den andre siden har vi da så de unge sosiale medier-kvinnene. De som vet at pupp, rompe, sex, kropp selger som hakka møkk og går ikke av veien for å ledsage det minste daglige gjøremål på bloggen/instagrammen sin med et saftig bilde. Et bilde som skal selge storyen, selge bloggen..og da seg selv.

“Denne koppen drikker jeg kaffe av”…rompa ut, puppa ut, trutmunn: klikk…

“Dette er dagens antrekk”… strike a pose, masse kløft: klikk..

Slike eksempler tyter det av på blogg og nett. Jentene/damene spiller på dette uten tvil for å få klikk og tjene penger, samtidig som de klager å å bli sett på på treningsstudioet. Det enkelte/mange av disse driver med er jo med på å undergrave den jobben mange kjemper for den vanlige dama i gata etter mitt syn. Jentene/kvinnene objektifiserer seg selv til tider helt uten “hjelp” fra menn.

Sophie Elise er sånn sett kanskje den verste av de. Med sine tusenvis av følgere har hun et ansvar.

 

 

#blogg #bloggere #jente #kvinne #dame #sex #kropp #pupper #rompe #silikon #operere #forbilde #tenk #tenke #kvinnedag #sideboob #trutmunn #sexy #clickbait  #samfunn #oppdragelse #medmenneskelighet #barn #voksne #hensyn #kropp #kroppspress #sex #samliv #pupper #silikon #botox #rynker #rompe #lepper #bryster #butlift #strutterompe #struttepupper #kjønnsleppe

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg