Stjernen fortsatt på topp, Ringerike øket mot 9-10 plass

Frisk Asker – Stjernen 5-3 (1-0,2-0,2-3) skudd 27-33

Vålerenga – Grüner 1-0 (1-0,0-0,0-0) skudd 34-37

Lillehammer – Stavanger 1-4 (0-3,0-1,1-0) skudd 26-43

Ringerike – Manglerud Star 7-2 (2-1,1-0,4-1)

Stavanger tok innpå Stjernen siden Stjernen måtte gi tapt for Frisk Asker og en Hampus Gustafsson i godlune. 2 mål og en assist på stilling 3-0 til FA må sies å være innafor. Stjernen gir ikke opp og reduserer 2 ganger før Granholm plukker opp puck bak stjernenmålet (etter litt kløning av back), går rundt og frem og setter puck. Så kommer nok en redusering, og obligatorisk ut med målvakt på slutten. Da får Bastiansen klarert ut av sone via en stjernespiller og i mål og dermed 5-3 til FA.

I kampen Vålerenga – Grüner ble det putta etter 09.44 i første (Sørvik) og dett var dett.

På Lillhammer bruker Stavanger 5.45 på å sette den første pinnen… og mens lillehammerspillerne står og depper pga det målet så setter Stavanger like godt en pinne til 11 sekunder etter. Når så 0-3 kommer på 9.34 av første så er på en måte matchen satt. Jeg tror ikke mange lag i serien har i seg å hente opp en stavangerledelse på 3 mål. Lillhammer hadde det ikke og dermed ender det 1-4.

På Hønefoss kunne Ringerike enten øke på Grüner og Manglerud, eller la MS komme enda 3 poeng nærmere i første omgang Grüner. 2-1 hjemmelaget etter første kunne lett ha vært annerledes om ikke Petterson hadde en god dag. Det var til tider litt åpen låvedør i ringerikeforsvaret i starten av første og dermed duket for gjennomspill.. men flaks for Ringerike at ikke MS-spillerne fikk dreis på avslutninger og at Petterson i mål hadde dagen. 2-0 stod seg til aller siste sekund da redusering kom. Ett mål i andre periode til Ringerike til tross for skudd-dominans Manglerud denne perioden. Tredje periode er fullstendig ringerikedominert. 4-1 og dermed 7-2 sammenlagt.

Det har nå blitt litt større avstand fra plass 1-2 til 6-7 enn det var tidligere. Det er nå 15-16 poeng ned fra Stjernen til Lillehammer/Storhamar. Fra Storhamar er det så igjen 12 poeng ned til Ringerike på plass 8.

Det er nå ca 20 kamper igjen rund baut i årets grunnserie. De 7 øverste ser ut til å være klare (slik de pleier), jeg tror ikke LIK og SIL surrer det til såpass mye på slutten at de kan havne i diskusjonen om plass 8. Det står mellom Ringerike og det av lagene Grüner/Manglerud som klarer begynne skuffe inn poeng i julen og etter nyttår.

Ringerike og Grüner møtes 28 og 30 desember

Manglerud møter Stavanger de samme 2 datoer.

Grüner må, slik det ser ut nå, ta minst 13 poeng mer enn Ringerike på sine siste 20 kamper.

Manglerud må, slik det ser ut nå, ta minst 18 poeng mer enn Ringerike på sine siste 21 kamper.

Sett med ringerrikeøyne, som jeg jo har, så ser det relativt lyst ut pr nå for en 8-plass og da historisk kvartfinale i NM-sluttspillet for Ringerike.

Men… det er 2 stk kamper i romjulen som skal spilles før skuldrene kan senkes bittelitt.