Tenk om korona hadde skjedd før internet?

Hva om denne tilstanden hadde skjedd i 80-90-årene?

Det snakkes og skrives mye om hvordan vi som samfunn påvirkes av denne tilstanden vi er inne i. Familier som ikke er vant til å være hjemme sammen så mye. Ektepar og forhold som gnisser mer og mer. Unger og ungdom som “går i tottene på hverandre”. Aldri har det vel vært skrevet så mange artikler om hvordan man skal opprettholde og evt forbedre sexlivet som i denne koronatiden.

Det har vel heller aldri vært brukt så mye nett som nå, av alle. Vi er på telefoner, pader, stasjonære og lap-topper. Det søkes på nyheter om absolutt alt og “kultur” av diverse sorter (det har jeg bare lest om altså). Barn har vel aldri fått lov å se så mye på skjerm som nå. Serie på serie “binges” både av liten og stor. Barn, ungdom og voksne bruker nett til glede, skole og jobb. Slik er det nå.

 

Men så tenkte jeg på noe:

Tenk om vi hadde blitt rammet av denne korona-greia da vi kun hadde daglige aviser og nyheter på radio og tv fra NRK?

Tenk om vi hadde blitt bedt om å være hjemme med unger etc i så mange uker uten:

-tv 24/7

-alle slags elektroniske spill

-alle slags former for mobiltelefoner

-alle slags former for datamaskiner

-ingen muligheter for hjemmeskole med støtte fra skolen

-ingen Netflix, Viaplay, Sumo, eller andre strømmestjenester

 

Tenk om hele det norske samfunnet hadde sittet på likt hver ettermiddag i stua, slått på tv klokka 17.52, samlet sett på pausefisker først, så klokka som tikket sakte men sikkert mot 17.55 og ettermiddagsnytt. Deretter kom barne-tv klokka 18.00, noen andre programmer og så hovednyhetssending klokka 19.30.

Det ville vært halleluja-stemning hver helg når NRK hadde noe mer sendinger for ungene slik at man fikk litt mer pause. Halvsju, Midt i Smørøyet etc ville hatt max antall seere.

Trim for eldre på søndags formiddag hadde gjort programlederen til den tids svar på all verdens fitness-guruer. Hun hadde blitt stjerne og “influencer” på lik linje med hva Jørgine og alle de andre er i dag. “Så står vi på venstre side av stolen, holder stolrygg med venstre hånd og svinger høyre ben frem og tilbake, frem og tilbake…. For det går bedre og bedre dag for dag…”

 

Jeg tror ikke det hadde vært no gøy om dette hadde skjedd i 80-90 årene… eller før det. DET hadde blitt haraball det.

2 kommentarer
  1. Ha-ha, ja da hadde jeg i alle fall vært glad jeg ikke har barn. Tenker det har vært LITT greit med de dingsene av forskjellige slag nå, med alle hjemme 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg