Til alle dere som står stille på rullebåndet:

Stå til høyre, gå til venstre!!

Nå må det gå an å lære dette en gang for alle. Rullebånd, rulletrapp, rullefortau, kall det hva du vil. Skal du stå stille, så må du stå til høyre, slik at alle som ikke gidder stå stille kan gå forbi.

Jeg skrev i 2014 et innlegg som het “Rulletrappterrorister”. Det innlegget bar mye mer preg av at jeg var 44 år og drit forbanna. Nå er jeg 53 år, litt mer rolig, men like forbanna hver gang jeg tenker på, og opplever, hva jeg kaller åndsamøber på feks Kuben (kjøpesenteret i Hønefoss).

I går var jeg innom Kuben og entret rulletrappbåndet, havnet selvsagt bak en pappa med 2 barn som ikke gjorde noe mine til å be barna sine gå til siden, snarere tvert imot, han så meg, og gjorde ikke noe. Etter handelen min var ferdig skulle jeg ta rullebåndet opp igjen til parkeringen og havnet så bak en dame som sto til høyre (hurraaaa) men satte sine 2-3 handleposer ved siden av seg (aaaaaarghhh)…

Hvor jævla senil og idiot går det an å bli?

 

Her er tekst fra den gang litt redigert:

Stå til høyre, gå til venstre.. Hvor vanskelig kan det være da???

Vi har alle vært på disse rulletrappene, enten de er bratte, slake eller flate, vel, da heter de jo strengt tatt rullefortau…men regelen for bruk er den samme. Men hva skjer, jo vi blir stående bak disse rulletrappterroristene som noen åndsamøber inntil vi drister oss til et lite kremt eller unnskyld.. Er man heldig så får man et smil og de flytter seg. Er man uheldig så blir man sett på som noe fra jura-tiden da alle egentlig skulle stå stille og bevare krefter i fall det kom et digert rovdyr og man måtte løpe for livet..

Hva slags mennesker støter vi så på i disse rullende latsekkoppfinnelsene? Jo vi har ungdomsgjenger som henger og slenger over hele bredden, som ikke viser antydning til å flytte seg med mindre du truer med juling samt å dra opp saggebuksa så bjellene deres får føle skikkelig med buksesøm. Noe av samme ulla er to venninner som står og snakker på vei opp. De flytter seg ikke ned mindre det er en eller annen hotting som kommer travende, sånn bortsett fra det så himler de med øynene og ser teitere ut enn blondinene inne på Paradise Hotel hvis du bare så mye som ymter frempå at du gjerne vil snike deg forbi tightsen, struttepuppene og burberryveska stappa med skruff..

Noe av det verre er barnefamilier der de voksne har mindre IQ tilsammen enn det som strengt tatt er påkrevd av en person for å få lov å kjøre bil. Mor og far står gjerne ved siden av hverandre og lar ungene klatre på rekkverkene med de farer det medfører i seg selv, og da du kremter eller sier unnskyld så begynner de å krangle på om det er nødvendig å gå på rullefortauet og sier høyt til ungene at “den sure mannen skal fort frem så nå må dere passe på unger”.

At to og to gamlinger står sammen i bredden og tviholder seg fast for ikke å falle og dermed ikke flytter på seg skal jeg vel strengt tatt klare å leve med. Men at en gruppe på vei til treningssenteret i 3 etasje ikke klarer å gå rulletrappene men heller står å henger på rekkverkene hele veien opp og ikke slipper noen forbi. Det er hjerteinfarktfremkallende oppførsel..

At noen drister seg til å stå på rullefortauet på flyplassen er nå greit nok, men da må du da for f… klare å sette kofferten foran deg og ikke ved siden av sånn at det er kul i helvete umulig å komme forbi…!!

De siste jeg har lyst å nevne i forbifarten er helgepappafedre på bytur med ungene sine. Det er lov å be den lille gullungen du har ansvaret for annenhver helg om å stå stille på høyre side. Du blir ikke noe kulere pappa om du lar ungen din løpe i rulletrappene rundt omkring.

Det som faktisk er en større mulighet enn at du blir kul er at du må levere tilbake en fingerløs liten tass til exen din samtidig med søknaden om å få slippe å se din egen unge mer..

Pass på unga i rulletrappene!!!

Stå til høyre, gå til venstre!!!

 

1 kommentar
  1. Veldig bra. Kan stolt meddele at jeg alltid står til høyre i rulletrappa, til og med hvis jeg går sakte. For kan jo komme noen bak meg som vil gå fortere enn meg. Ikke usannsynlig i det hele tatt. Hvis jeg har bæreposer, setter jeg dem foran meg, ja. Prøver å tenke på mine rulletrappkjørende medmennsker. Opplever ofte det samme som deg, at noen sperrer, men blitt litt mer avslappa i forhold til det med tida, for er pensjonist og dermed egentlig ganske god tid. Så da blir jeg stående der, da, til vi når toppen, eller eventuelt bunnen🤗

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg