Torsdag 24 november; Full runde Fjordkraftligaen

Det ser hvert fall foreløpig ut til at Grüner er “på beina” igjen.

(rettelse… de er ikke på beina igjen)

 

Med morgendagens kamper er vi ved sånn cirka half-way point for de aller fleste lagene. Det begynner da å bli viktigere og viktigere å ta poeng både i topp og bunn. Hjemmebanefordelen i sluttspillet er viktig, på samme måte som å unngå bli nummer 9 og 10 er like viktig.

Det går jo ikke an å skrive noe om denne runden uten å bemerke dette med Manglerud Star littegrann. Mye er sagt og skrevet om Manglerud-saken av Nitten.no, av annen media, og av meg.. så ingen vits å gjenta akkurat de samme tingene.. Jeg vil bare si at jeg håper ikke vi nå har sett akt-1 av en 3-akts tristesse der tredje akt ender med Manglerud Star degradert til 2 divisjon pga trekking lag fra serie.

Craighead og Bowles har stått for nesten halvparten av målene til Manglerud så langt denne sesongen. Nå spørs det om de to får like mye istid i sine nye klubber, og dermed ikke blir like “hotte” på poenglistene slik de har vært til nå. De har vel spilt omtrent halve matchen.. det får de nok ikke ihhv Vålerenga og Sparta.

Spenningsmomentet nå er vel -A- Hvor mange flere spillere forsvinner fra Manglerud i de nærmeste dagene?.. og -B- hvor lenge har de penger til å betale Roy Johansen og Morten Ask?

 

Torsdagens runde:

 

Frisk Asker – Lillehammer

Frisk med seier 7-1 mot MS og så et straffetap mot Stjernen på de 2 kampene etter pausa. Ny inn på laget mot Lillehammer er Kaasastul som signerte kontrakt ut sesongen her om dagen. Lillehammer med 2 seire etter landslagspausen. Først 2-4 borte mot Storhamar og så 4-1 hjemme mot Stavanger. Med disse 6 poengene havnet Lillehammer helt opp i rygg på Storhamar og nettopp Frisk Asker.. og er dermed heller ikke så langt unna topp 4 lenger.

 

Vålerenga – Stavanger

Vålerenga med kun en kamp etter pausa, den endte i en 5-2 seier hjemme mot Stjernen. Ny “brodd” i angrepet til Vålerenga i eks-Manglerud-spiller Darien Craighead, samt en “voksen” backup for Tuben i må i Mitch Gillam. Gillam også fristilt fra Manglerud. Stavanger røyk altså 4-1 for Lillehammer i OL-byen, før de så i går (tirsdag 22.11) vant 4-0 hjemme mot Storhamar. Dette var Stavangers første seier siden de sablet ned Ringerike 5 nov.

 

Storhamar – Grüner (dessverre utsatt pga sykdom Grüner)

Storhamar med 2 tap etter landslagspausen (utrolig nok ble det smultring mot Stavanger..) møter et Grünerlag som ikke har spilt kamp siden de tapte 2-4 mot MS den 05 november. Grüner meldte forfall til kampen mot Ringerike, og så mot Sparta. Man får håpe de er i gang igjen nå og slipper flere opphold. Det kan bli tøffe tak å hente inn de 2 eller flere matcher etter hvert.

 

Sparta – Ringerike

Sparta har spilt 2 kamper etter landslagspausen, begge mot Stavanger. Den første var i Stavanger og den endte med en 2-3 seier til Sparta. Den andre var i Sarpsborg og ble en klarere seier, 4-1, til hjemmelaget. Full pott etter landslagspausa for Sparta. Etter dette har Sparta signert eks-Manglerud-spiller Parker Bowles. Ringerike har spilt en kamp etter pausa og den var borte mot Manglerud Star. Den kampen endte i en 3-7 borteseier. Det mest gledelige med den matchen for Ringerike, bortsett fra 3-poengeren, var at for første gang på veldig lenge kunne Ringerike stille med 4 femmere på match. Det blir interessant å se hva det betyr for kampene fremover.

 

Stjernen – Manglerud Star

Stjernen med straffeseier mot Frisk Asker samt tap borte mot Vålerenga på sine to etter landslagspausen. Jeg regner med at Stjernen (og FA) har drevet med straffe-konk denne uken for å bli litt mer på hugget på straffer… Stjernen møter altså et Manglerud Star lag som har måttet slippe Craighed, Bowles, Racine og Gillam denne uken pga økonomi. Et slikt grep kan slå begge veier i den første kampen etter det skjer. De som er igjen kan få en fandenivoldsk “vi skal faen meg vise dem” holdning og så gjøre det veldig bra… eller så går hele matchen rett til skøgs og sifrene blir veldig stygge.

 

 

Dagens tabell, og hva kan hvert lag oppnå med bare 3-poengere inn:

(og ja, jeg vet at alle kan ikke ta 3 poeng.. dette er “lek med tall”)

 

Sparta, 20 kamper, 47 poeng, kan max oppnå 122

Vålerenga, 21 kamper, 43 poeng, kan max oppnå 115

Stjernen, 21 kamper, 41 poeng, kan max oppnå 113

Stavanger, 21 kamper, 40 poeng, kan max oppnå 112

Frisk Asker, 21 kamper, 37 poeng, kan max oppnå 109

Storhamar, 21 kamper, 35 poeng, kan max oppnå 107

Lillehammer, 21 kamper, 31 poeng, kan max oppnå 103

Manglerud Star, 21 kamper, 19 poeng, kan max oppnå 91

Ringerike, 20 kamper, 9 poeng, kan max oppnå 84

Grüner, 19 kamper, 7 poeng, kan max oppnå 85

 

Ingen ting avgjort enda hverken i topp eller bunn

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg