Vel Ringerike; Nå må hempa krummes!!

2 kamper er spilt i årets kvalifisering, og på tross av at Ringerike leder kvalifiseringsspillet etter 2 kamper på alle 4 lag så er det noe som skurrer i mosen… for å bruke et perra-uttrykk.

Ringerike leder med 4 poeng

Lørenskog på andreplass med 3 poeng

Grüner på tredje med 3 poeng (bak på innbyrdes)

Comet på fjerde med 2 poeng.

Det er ikke ofte jeg er kritisk til Ringerike og Ringerikespillerne, vel annet enn hjemme i soffan, eller enkelte kraft-utbrudd inne i  sekretariatet med tommel langt unna “snakk-knappen”, men under og etter Comet-matchen var jeg det. Jeg sa det midt i første periode.. dette kan gå gærent om de ikke girer opp. Det gjorde de ikke, og det gikk gærent.

Men, nå har jeg sovet på det.. Skuffelsen har ikke lagt seg, men realiteten er inne. Vi leder kvalifiseringen tross tapet på straffer, så ingen “krise” (jeg sier “krise” på den måten.. for krigen i Ukraina er krise.. dette er sport), men Ringerike står i reell fare for å ikke engang kvalifisere seg om spillet ikke forandres drastisk, i første omgang mot Grüner kommende torsdag.

Full pudding i kampen i Oslo og 3 poeng der ville gjøre de 3 kampene etter “runding” mer levelige for alle med dårlige hjerter og fare for brokk, podagra, infarkt, flass og annet rask om laget må jage plassering i de siste 3.

Jeg forstår bare ikke hva som skjer.

Jeg syntes jeg så det litt mot Lørenskog. Topp 6 forwards virker litt uinteresserte på jobben som må gjøres. Topp 6 forwards som skal dra Ringerike gjennom det offensive og være toneangivende var ikke det i den grad vi er vant til å se de være. Heldigvis endte kampen mot Lørenskog hjemme med en seier og 3 poeng.

Mot Comet derimot var vi ikke så heldige.

Topp 6 forwards var helt uten flyt. Det virket som det gikk på 70% og helt uten interesse for 100% innsats og guts. Det ble altfor mye flippa-floppa med puck. Dille-dalle i offensiv sone istedenfor å jage rett på mål. I powerplay knapt avslutninger slik vi er vant til å se. I stede for pass-pang avslutning skulle puck tres under, over og gjennom.

Har mange av de mer meritterte spillerne undervurdert 1-divisjonsspillerne?

Backene Nilsson og Enock på Comet spiller en halvtime hver seg.. de backene skal ikke kunne klare Ringerike-tempo så lett som de gjorde i denne kampen. Det må smelles på i forecheck og jobbes så hardt at blant annet disse to skal henge mye mer med tunga.

Hele laget må opp i intensitet. Det er ikke Ringerike som skal henge etter de andre lagene. Det er Ringerike som skal kjøre og la de andre lagene pådra seg minutter nettopp fordi de henger etter. Men topp 6 spillere må vise vei. Vis Ringerike-guts. Spill for region, by, klubb og lag..

Det er 4 kamper igjen.

Er man på vei bort fra klubb etter endt sesong så er disse 4 kampene muligheten å spille seg inn i minnet til alle ringerikssupportere som en spiller som ga alt for klubben… og ikke seg selv.

Selvfølgelig ville de aller fleste tenkt helt annerledes om Haglund hadde satt 2 av sine 4 relativt store sjanser..2 av de helt i starten.  Corneil hadde vel et par i tillegg til målet.. Rimjans et par.. Petryk et par.. Åslin hadde en kjempesjanse han mente var inne.. Bjerketvedt hadde vel en 100-prosenter tett på mål. Carho forsøker vanskelig tversoverpasninger i PP der han må treffe under/over/ved-siden av 5 køller for å treffe Åslin på andre siden istedenfor å klinke til og evt score eller skape farlig retur.

 

Grüner – Ringerike

Lørenskog – Ringerike

Ringerike – Comet

Ringerike – Grüner

Her er 4 muligheter til å skape historie nok en gang for alle spillerne på Ringerike Panthers. Ringerike har aldri før spilt 2 sesonger på rad i øverste liga, det har alle selvsagt lyst til.

Men det kommer ikke gratis seilende på ei skøyte og flippa-flopping med puck i midtsonen eller rundvantene.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg