Vi som trodde Norge var verdens beste land å leve i

“jeg snublet omkring i svarteste natten” synger Kurt Nilsen hver eneste jul. Det er vel ikke fritt frem for at det blir en del mennesker i norges land som kommer til å både snuble og vakle seg rundt hjemme i svarteste natta denne julen på grunn av strømpriser… Sjelden har vel folk på laveste rang i i Norge også følt seg mer ensomme, tomme og forlatte av det norske system.. vi får bare håpe det ikke blir altfor mye hutring og frysing før man får litt varme.

Vi har fått noen nesestyvere i det siste, vi har det. Nå som de økte priser i samfunnet har fått  virke en stund, og sendrektigheten i trygdesystemet stadig er der, ja da kommer enkeltskjebner frem i lyset, og om man vil det eller ikke så får man høre hvordan det står til for de som befinner seg i andre enden av det økonmiske milliardærer-som-flytter-til-Sveits-problemet.

Vi, altså du og jeg med greit betalte jobber, har kanskje ikke fått smake på Norges system på lik linje med de som nå sliter veldig økonomisk, men vi har jaggu meg fått se og høre, og dermed måttet åpne øya skikkelig.

Det å se på Debatten på NRK med Fredrik Solvang har vært interessant, men med en alvorlig bismak av oppgitthet, over at norske politikere skjønner så lite, og vet så lite, om hvordan folk som er avhengig av hjelp faktisk har det.

Politikere som skryter av bostøtte, som ikke engang dekker boligutgift for de som har aller minst.

Politikere som står og skryter av økt barnetrygd når de konfronteres med mennesker som ikke engang har barn.

Politikere som, når de hører om en trygdet person som går 2000,- i minus hver måned, parerer med «jammen, vi har jo satt ned skatten med 2300 i året».

Politikere som svarer at «alle skal bli møtt med respekt» når de hører personer som forteller om det reneste Kripos-avhøret når man søker økonomisk nødhjelp på Nav.

Jeg ble regelrett satt ut av nødhjelpsskjemaet de viste… et av punktene der var “har du barn som mottar stipend”.. Hva mener de da? Skal stipendet til en studerende ungdom inndras til fordel for å betale en regning? Skal man nektes nødhjelp fordi en ungdom har stipend ifm studier? Hva i helvete for slags system er i såfall det?

Det har vært sak på sak som har blitt presentert. Mennesker som av en eller annen grunn må stole på at systemet holder liv i de. De forteller rett og slett om jævlige tilværelser og uverdige liv. kan du selv tenke deg å måtte sitte hjemme og tenke: “hm.. skal jeg kjøpe medisiner denne måneden, eller skal jeg kjøpe dopapir?”..

Nav og politikere er her like skyldige. Disse menneskene det gjelder har ikke tid eller ork til å se på at politikere skal evaluere etc. De må ha hjelp, så de klarer seg.

 

Det er flaut å se arbeidsminister nå stå frem og si at de med aller minst i samfunnet ikke kan får mer i minstesats.. for da kan det hende renta går opp.

Da tror jeg hun sammenblander overforbruk med overleve…

To vidt forskjellige ting….

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Jeg er helt satt ut over at de rett og slett har vist seg ikke å inneha evnen til å styre et land! Spesielt gjelder dette selvsagt Støre, da han jo har sittet i regjering med sentrale ministerposter i årevis før han selv fikk toppjobben! Jeg mener.. Han burde jo ha fått med seg NOE i hht påkrevd handlekraft når ting oppstår fra Stoltenberg! Greit nok at ulike perioder har ulike issues, men det grunnleggende i det å ta tak i ting og ihverksette det som trengs for å tjene befolkningen på beste måte ut i fra de utfordringer som måtte komme burde jo ha ‘satt seg’ etter å ha tilbragt flere ministerier til ende i håret på Jens..
   Likeså hårreisende syntes jeg det er at det så vidt meg bekjent enda ikke er fremkommet så mye som et jævla ymt om eventuell reising av mistillit fra opinionen! Jeg mener.. Når den sittende regjering viser seg så inkompetent at det kommer nasjonen til skade, så kan jeg ikke si annet enn at de ved å forholde seg passive faktisk må dele ansvaret for ødeleggelsen. Det følger jo vitterlig et ansvar ovenfor folket ved å være stortingsrepresentant for et opposisjonsparti også! Og nå har vi vel også kommet dithen hvor SV bør begynne å tenke som Trompmotstanderne blant Republikanerne gjorde da de innså at de måtte legge ideologi til side ved det respektive valget, da en først og fremst må ha en leder som faktisk KAN gjøre denne jobben..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg