Hvem er egentlig helten?

Målscoreren, målvakta eller pappaen med 100-lappen?

Alle lag har de.. De har helter, de har de som vil bli helter, de har arbeidsjernene, de har de som aldri blir helter og de har selvfølgelig syndebukker. Syndebukker er jo de enkleste å plukke frem fra et lag.. Og aller enklest er det å se på målvakta..

Målvakta kan jo ha en kjempedag. Målvakta kan redde alt som kommer av skudd og angrep.. Men i motsetning til angriperne som bommer på 25 opplagte sjanser uten å bli kalt syndebukk så trenger målvakta kun misse en eneste gang i en kamp for å gå hjem med syndebukkstempel. Dette på tross av at kampen tapes 0-1 og utespillerne burde laget 10 mål….

Men problemet i et lag er normalt ikke målvakten.. Problemet er vanligvis den eller de som på død og liv skal og vil bli helten i hver eneste kamp de spiller. De skal lage mål for enhver pris. De spiller nær sagt aldri pucken til noen da de har kommet seg inn i angrepssonen. At enkelte av disse wannabe heltene også har foreldre som belønner mål med penger gjør ikke saken bedre. Slike foreldre undergraver alt det et lagspill står for. Hvor enkelt er det for en trener å få unger til å spille pucken når 100-lappen glitrer i det fjerne…?

For meg er det såre enkelt.. Helten eller heltene på et lag er den/de som setter laget foran seg selv.. Helten er den som spiller en pasning til en bedre plassert medspiller og jubler da denne lager mål.. Helten er den som stuper inn i et skudd for å hjelpe målvakten.. Helten er den som jobber og jobber og kanskje bare får ett mål i løpet av sesongen..og kanskje ikke det engang.. Helten er den som står opp for kompisen sin.. Helten er den som driter i hvem som laget målet sålenge laget vinner.. Helten er dem som møter opp hver gang, gjør så godt han/hun kan, tar instruksjoner og setter det ut i livet ved første anledning.. Helten er den som ikke sluntrer unna..

Helten i et lag er kort og godt den/de som viser seg som et godt forbilde i idretten.. som setter laget først..

Ikke misforstå.. Det er lov å være god.. Det er lov å vise det.. Men gjør det sammen med laget.. Ikke for å få et nikk av mamma/pappa eller kompiser på tribunen.. og hvertfall ikke for en 100-lapp eller to når du kommer hjem..

3 kommentarer
  1. Syns du kan bytte ut ordet helten med BJØRN.
   Det er jo som å LESE om meg, ja selv målteften har jeg, sender ALLTID pasning, selv til motspillere og like blid 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg