Dobbeltmoralisme lenge leve !

Går du på ski så må du få gå fri……

Det er vel ikke mange idrettsinteresserte i norges land, ja kanskje mange andre og, som ikke har fått med seg at ishockeyspilleren Mats Rosseli Olsen rett og slett dreit på draget for et par dager siden da han hoppet inn på en fotballbane i Sverige og sparket ballen i mål. Dette gjorde han da det var stopp i spillet på grunn av noe fyrverkeri som noen andre hadde hivi inn på banen. Han ble selvsagt tatt og eskortert ut og kommer antakeligvis til å bli utestengt fra svenske fotballbaner i 5 år fremover.

Dagbladets Esten O. Sæther, Hold kjeft!!

Videre er det vel heller ikke så mange som ikke har fått med seg Dagbladets Esten O. Sæthers forsøk på en regelrett korsfestelse her i Norge av Mats Rosseli Olsender han i store ord legger ut om at slik pøbel kan vi ikke akseptere at representerer Norge på noe slags vis. Esten O. Sæther snakker altså her varmt om å dobbeltstraffe ishockeyspilleren som i et ubetenktsomt øyeblikk hoppet inn på en foballbane og sparket til en ball. Vi vet han kommer til å få en straff i Sverige. En eventuell straff/reaksjon også i Norge blir jo bare tøvete.

Nåvel. Det er ikke så mange år siden en utøver av norges for mange nasjonalsport gjorde noe dumt i et ubetenktsomt øyeblikk. En av de høyt skattede skiløperne i norges land gjorde noe som selv den mest hardbarkede ski-entusiast må innrømme er verre enn å hoppe inn på en fotballbane, han kjørte i fylla, han kræsjet og han stakk av.

Tidenes fylleangst….!!

Det er nå da altså slik at den samme Esten O. Sæther ga sine kommentarer også rundt denne hendelsen. Hendelsen som jo ikke akkurat er den samme som Mats Rosseli Olsen gjorde. Et utdrag av den kommentaren kommer her:

***DET er ikke mye ære knyttet til det å kjøre i fylla. Det er en fatal handling, og blir straffet deretter. Akkurat her er det ikke – og vil det ikke være – noen hjelp i statusen som en av Norges mest populære idrettsutøvere. Samtidig skal Petter slippe den ekstra belastningen å stå til rette også som sportshelt.
Fyllekjøringen har lite med hans liv som toppidrettsutøver å gjøre. Dette er ikke lek, med lekens egne koder for hva som er korrekt oppførsel. Dette er et et krasj i den virkelige verden. HVA som skjer med leken, er ganske uvisst. Normalt sett er det ganske rask vei tilbake for falne idrettshelter. Idrettsbevegelsen er nødt til å være slik. Skal de største ordene om fellesskap ha noen verdi, må også hverdagen være raus for de som har gjort feil som egentlig ikke angår idrettens verdier.***

Jadda…. Ligner ikke helt på det han skriver nå når det ikke er en skiløper det gjelder.

Man kan jo bare undre på hvorfor han ikke mener at idrettsfelleskapet skal være raus nå når han mente det den gang?

Jeg er glad de som teller evner å se klart gjennom ski-helte-dyrkelse-tåka…

Godt VM Mats Rosselig Olsen og alle dere andre gutta!

#hockey #ishockey #2hockey #hockeyVM

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg