Det norske helsevesen trenger en oppstrammer

Er det riktig at skattebetalere skal pådra seg gjeld fordi man ikke blir trodd på?

Det er tid for litt refleksjon. Det blir gjerne det 1 juledags morgen. Denne morgenen gikk tankene mine til konas kamp med og mot det norske helsevesen. Det å komme til fastlegen når vi trenger det er null problem, det er når man trenger mer at det norske helsevesen sliter.

Jeg har en kone som er lærer. Hun er stolt av jobben sin. Hun gjør den med glede og vil være mest mulig tilstede for elevene sine og arbeidsplassen sin. Kona var dessverre ute for en ulykke i august 2018. Det var en rideulykke, men kunne like gjerne vært en bilulykke. Hun falt av hest og fikk 2 brudd i ryggen, brudd i skulderbladet samt 8 ribbein brukket ett eller flere steder. I ettertid skulle vi nesten ønsket at det var en bilulykke, for du virker som om helsenorge er mer troende på en som har kollidert kontra hatt en “fritidsulykke”.

Ulykken kan du/dere lese om ved å klikke HER

Det ble mange måneder med rekonvalesens, mye smerter, mye vanskeligheter, men til slutt var kona på beina igjen. Men, hun var ikke frisk. Hun hadde store smerter i skulderen. Smerter hun i det lange løp ikke kunne leve med.

Her er en liten sak hun selv skrev på Facbook:

***Føljetongen ødelagt skulder etter ulykke. Ultralyd to ganger viser tydelig skade/ruptur i labrum, MR viser bare hevelse. Operasjon (artroskopi) er eneste utvei…men… Det offentlige vil ikke gå inn med artroskopi uten «bevis» i form av MR-bilder, ul er ikke godt nok. Så hva gjør jeg da? Joda, går privat, betaler 50.000,- selv for operasjon, og sparer det offentlige for månedsvis med sykemelding, piller i alle former og farger, og til slutt uføretrygd..!! Fordi jeg VIL jobbe og fungere!! VÆRSÅGOD!!***

Vi er en småbarnsfamilie. Vi hadde ikke egentlig en sånn sum å bruke. Men, må man så må man, det går jo ikke an å gå rundt med så store smerter i skulderen. Så da ble det gjeld. Skulderen til kona er bra igjen nå. Operert privat, betalt selv. Er det noen som vet hvor vi kan sende regningen?

 

Kjære helseministeren og dere andre politikere:

Er det virkelig slik det skal være? At de med midler skal bare kunne kjøpe seg frem mens vi “vanlige folk” skal vente 16 uker på henvisning, 16 uker på time, 16 uker på kontroll og så endelig få mulighet til å bruke fritt sykehusvalg etter denne ventingen? Hvis det offentlige da “godkjenner” at du har vondt.

Hvor, kjære helseminister, er logikken i at staten Norge heller lar folk gå sykemeldte og motta flere hundre tusen i sykepenger istedenfor å, da behandling er bestemt, la pasient velge mellom privat/offentlig og prislappen satt av det offentlige bare fulgte med.

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

Da ville folk få behandling “av det offentlige”..men ved hjelp av det private. Istedenfor 300 tusen i sykepenger på grunn av venting ett helt år ville staten betalt 40 tusen pluss rekonvalesensen, som jo kommer uansett. Mye billigere for Norge, mye billigere for skattebetalere, mye billigere for alle… men fremfor alt; Mye bedre behandling av mennesker!!!

Er det riktig at skattebetalere skal pådra seg gjeld fordi helsevesenet ikke godtar de smertene du har?

Er det riktig at leger ikke godtar smerter/diagnoser andre leger stiller, der pasient har gått privat for å undersøke mer grundig enn legene selv vil?

Burde man ikke enkelt kunne få refundert pengene man brukte privat om den operasjonen man betalte for faktisk var det som skulle til for å bli frisk og arbeidsfør?

Nåvel..

Jeg har dessverre ikke noe tro på at noen av de politiske partier kommer til å “ta tak i” (som de ynder å si) dette fordi dette er et Ola Nordmann problem. Dette er et problem vi vanlige folk sliter med, og da er det normalt ikke så veldig nøye for eliten på politikertoppen. Opposisjonen vil jo sogar tilbake til det gamle systemet med bare offentlige opplegg…som jo vil gjøre køene enda lengre… som jo gjør det enda viktigere å ha økonomi til å kjøpe seg frem i køen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg

Follow