Kanskje vi heller skulle fremsnakket hockey litt?

Nok en gang har media klart å ødelegge litt for sporten ishockey. Denne gang er det VG og Øystein Jarlsbo som drar frem en sak fra i fjor. En mann, som spiller hockey, har gjort ett eller annet voldelig på en konsert, og da finner Jarlsbo og VG ut at “hei, nå benytter vi sjansen til å dra hockeyen enda litt mer ned i gjørma så unger begynner med fotball istedet”..

Jeg er ikke tilhenger av å utøve vold på noen slags måte, så straff skal mannen selvsagt ha, men jeg går ut ifra at han ikke hadde fullt ishockeyutstyr på seg på konserten? Han var vel der som privatperson? Hvorfor ikke da behandle han som en privatperson?

Dessverre er det ikke noe nytt at media forsøker korsfeste ishockeyspillere:

Les : Esten O Sæther, hold kjeft!

Les : Dobbeltmoralisme lenge leve!

Jeg skulle ønske at journalister og media, som faktisk prater om hvor dårlige Norge er i ishockey når det er VM, faktisk snart tar inn over seg at det er den negative publisiteten som ødelegger for rekrutteringen. Du kan ikke snakke om sånt i det ene øyeblikket og så rett etterpå klage på sporten generelt.

Jeg går faktisk innimellom så langt som å si at norsk media er med på å ødelegge for hockeysporten. Fordi:

Er det en ting media elsker så er det å skrive om hockey så er det slåssing..

 

Kjære media:

Når det nå en gang imellom blir en slåsskamp… slutt nå for helvete å fokusere på slåsskampen… Slutt å hause slåssingen opp i skyene… Det er absolutt ingen som er tjent med at dere viser dette. Slutt å skrive en bitteliten notis om kampen og 2 helsider om slåssingen… Slutt å vise 7 sekunder med hockey og 2 minutter med slåssing på tv…

Kjære media:

Dere ødelegger for ishockeysporten. Dere ødelegger for rekrutteringen. Dere ødelegger det renomeet Norges ishockeyforbund jobber hardt for.

Slåssing er noe som dessverre en gang imellom skjer. Slutt å fokuser på dette. Skriv heller at 2 tullebukker gjorde opp seg imellom og ble sendt i dusjen. Ferdig..!

 

Til dagens media:

For å kunne prøve å skjønne hvorfor norsk ishockey har den oppslutning, rekruttering og fan-skare som den har så må vi nok mye lenger enn langt bakover i tid for å plassere litt ansvar. Det er nemlig slik at Ishockeyen i Norge har ikke bare kjempet en David-Goliat kamp i landskamper, Ishockeyen har også måttet gjøre det opp imot norsk media og det norske idrettsmiljø samt idrettsinteressert publikum.

Det er jo dessverre slik at der media, kommentatorer og journalister har sleika alt fra skituppen til lortefestet på samme hvilken skiutøver som har prestert nasjonalt og internasjonalt så har norsk ishockey måttet kjempe for hver eneste lille centimeter med positiv spalte- og tv-plass helt fra jeg var liten hockeyinteressert guttunge på 70-tallet opptil da TV2 startet sine sendinger.

Jeg forbanner den dagen for mange år siden da NRK sjefen fant ut at de ikke skulle vise hockey i sin helhet mer. Jeg forbanner den dagen da sportssjefen i NRK fant ut at “vi viser 2-3 av målene men alle gruffene/slåsskamper hvis det er noen”. Jeg forbanner all papirmedia (var jo ikke Internett da media la grunnlaget for den dårlige rekrutteringen) som og mente slåssing skulle ha spalteplass men resultatet kun trengte en notis. Jeg er lei meg på vegne av alle som tror at ishockey er en “sånn” sport. Jada, NHL har sine greier. Jada, det koker over en gang i mellom. Men sporten er ikke slik. Hvorfor går media hele tiden i slåsskampfella?

Det er min ærlige og oppriktige mening at sensasjons- og overskriftsultne redaksjonssjefer over mange mange år har vært med å holde rekrutteringen til norsk ishockey nede. De har fokusert på de små hendelser og ikke på sporten i sin helhet. Hvilke foreldre sitter vel og ser på sportsrevyen der det fokuseres kun på gruff mellom 2 voksne menn, ser på hverandre og sier “Denna sporten må lille hansemann begynne med”.

Norsk ishockey jobber beinhardt med rekruttering og holdninger. Ishockey er en tøff sport, men den er også en ærlig sport. Vi vil ikke ha juks og fanteri i denne sporten. Min oppfordring til lokal media rundt omkring i Norge: Besøk hockeyskoler, hockeyakademier, lag reportasjer fra miniputt-turneringer, lag reportasjer fra U12 kamper, skriv om ishockey med et åpent sinn og ikke med en forutinntatthet om at det bare er “bøller” som driver med denne sporten.

Vi fortsetter uansett med vår jobb. Vi tror nemlig på denne sporten.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg